BosnianEnglishArabic

Naslov

Opis, riječ dvije

PUTOVANJA

06.03 - 15.03

ANDALUZIJA + ISTANBUL 06.03.-15.03.2020.

10 dana Hotel AVION

Podijeli

ANDALUZIJA + ISTANBUL

 

 

Ostvarite snove i krenite sa nama na nezaboravnu turu u Andaluziju…Upoznajte prostor na kojem su nastali flamenko i korida, a rođeni ili živjeli, stvarali i u vječnost otišli Seneka, Izabela, Fernando, Kolumbo, Picaso, Lorka… Prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umjetnosti tapasa i utopite se u atmosferu zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i sjetnog, strasnog i ponosnog… dozvolite da vas Andaluzija očara!!!

 

Termin: 06.03. – 15.03.2020 /  10 dana – 9 noći

Prijevoz: avion

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 06.03.2020

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta: Let za Istanbul u 20:20 na letu TK1026. Slijetanje u Istanbul u 00:20 h, te transfer u hotel u Istanbulu. Smještaj. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL – MALAGA – SEVILLA / 07.03.2020

Nakon odjave iz hotela, transfer na aerodrom, te let za Malagu u 14:10 h na letu TK1303. Po slijetanju u Malagu u 16:50 h transfer u Sevillu (ca 2:45 h). Dolazak u Sevillu i smještaj. Vrijeme za odmor i noćenje.

3. DAN / SEVILLA – locco / 08.03.2020

Doručak. Nakon doručka obilazak Seville: Gotička katedrala sa tornjem Giralda u kojoj se nalazi Columbova grobnica, Kraljevska palača Alcazar, Park Marije Luise, Trg Plaza Espana i Jevrejska četvrt…(ulaznica u Katedralu uključena). Nakon obilaska povratk u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / SEVILLA – CORDOBA – TORREMOLINOS / 09.03.2020

Doručak. Odjava iz hotela. Nakon doručka  slijedi vožnja prema Cordobi (ca 2:45 h). Po dolasku slijedi panoramski obilazak  “najmaurskijeg” španjolskog grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija “Mezquita” – simbol grada i čudo islamske arhitekture, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod UNESCO zaštitom…(uključene ulaznice za džamiju i sinagogu). Nakon obilaska slobodno vrijeme iskoristite za individualno istraživanje nakon čega će se grupa zaputiti prema Torremolinosu. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN / TORREMOLINOS – GRANADA – ALHAMBRA –  TORREMOLINOS / 10.03.2020

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni razgled Granade (1:30h). Razgledat ćemo i upoznati Alhambru sa prekrasnim dvorištima i fontanama, Trg s katedralom, Vrtove Generalife i Palaču Karla V. Slobodno vrijeme do povratka u Torremolinos. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN / TORREMOLINOS – MALAGA – TORREMOLINOS / 11.03.2020

Doručak. Za današnji dan predlažemo odlazak na zajednički fakultativni odlazak u Malagu. Panoramski obilazak grada: tvrđava La Alcazaba, utvrđenje Gibralfaro, Rimski forum… Nakon obilaska, slobodno vrijeme do polaska za Torremolinos. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / TORREMOLINOS /  12.03.2020

Nakon doručka, slobodno vrijeme i individualno  upoznavanje grada. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

8. DAN / TORREMOLINOS /  13.03.2020

Nakon doručka, slobodno vrijeme i individualno  upoznavanje grada. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

9. DAN / TORREMOLINOS – MALAGA – ISTANBUL /  14.03.2020

Nakon doručka iskoristite slobodno vrijeme do polaska na  aerodrom. Transfer na aerodrom u Malagi te let za Istanbul u 17:45  h na letu TK1304.

10. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO /  15.03.2020

Slijetanje u Istanbul u 00:40 h, te transfer u hotel u Istanbulu. Noćenje. Nakon doručka odlazak na obilazak Istanbula uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon obilaska grada transfer na aerodrom. Polijetanje za Sarajevo u 19:30 h na letu TK1025. Slijetanje u Istanbul predviđeno je u 19:25 h.

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima agencija ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE.  Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu..  KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

Cijena aranžmana po osobi:

BROJ PUTNIKA  za rane rezervacije do 30.09 za redovne rezervacije od
Min. 40 osoba 1399 KM 1499 KM
Min. 30 osoba 1599 KM 1699 KM
Min. 20 osoba 1799 KM 1899 KM

 

 

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

– Avioprevoz na relaciji  Sarajevo – Istanbul – Malaga – Istanbul – Sarajevo

-Svi lokalni prevozi iz programa turističkim autobusom (osim fakultativnih)

-Stručni lokalni vodiči za obilaske u Španiji (za izlete koji su uključeni  cijenu)

-Izleti prema programu (sa potrebnim ulaznicama) – osim fakultativnih

-Smještaj u hotelu 4*: 2 noći u Sevili na bazi noćenja sa doručkom; 5 noći u Toremolinosu na bazi 5 popupansiona; 2 noći u Istanbulu na bazi noćenja sa doručkom – 3*

-obilayak Istanbula uy pratnju lokalnog void;a

 

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                   

-Aerodromske takse 249 Eur (promjenjive do dana izdavanja karti)

– Fakultativne izlete (uplatu izvršiti prilikom prijave na putovanje)

-Doplata za jednokrevetnu sobu: 490 KM

– city taxu, pzo,  bilo koje druge troškove koji nisu navedeni

 

 

Hoteli koji su uključeni u ovaj aranžman: HTL u Sevilli – Catalonia Santa Justa 4* ili sličan (NOĆENJE SA DORUČKOM) i HTL u Toremolinosu: Principe Sol 4* ili sličan (POLUPANSION)

NAPOMENA: Kategorizacija hotela se razlikuje od države do države te navedene kategorizacije odgovaraju kvalitetu zemlje u kojoj se nalaze

IZLET: cjelodnevni odlazak u Granadu sa obilaskom Granade uključujući obilazak Alhambre i Generalife: 90 Eur po osobi – za minimalno 35 prijava

Napomena: radi velike posjećenosti Alhambre postoji mogućnost da na željeni termin ne bude slobodnih ulaznica ukoliko se grupa prijavi kasno radi kasnjenja sa prijavama. U tom slučaju postoji mogućnost promjene dana posjete Alhambri. Molimo Vas da prilikom uplate aranžmana odmah odlučite o fakultativnom izletu u Granadu kako bi se karte odmah mogle rezervisati.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

  •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

  •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

  •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

  •    E-mail: airline@bih.net.ba

  •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

  •  Radno vrijeme:

    Pon-Pet 09:00 -20:00
    Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku