BosnianEnglishArabic

BALI 2

POLAZAK IZ SARAJEVA...

PUTOVANJA

Katalozi

24.09 - 02.10

BALI SEPTEMBAR

8 dana Hotel 4/5* AVION

Podijeli

BALI U SEPTEMBRU

Putovanje u Indoneziju – zemlju koja je dom oko 250 000 000 ljudi, preko 18 000 ostrva, 8 lokaliteta na UNESCO-voj listi SvJetske baštine, zemlju koja je dom muslimanima, hindusima, katolicima, pravoslavcima, budistima… Bali, otok bogova i demona, raj i pakao na zemlji, smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi okean, tropski je otok toliko slikovit da ce Vam se u prvi trenutak možda učiniti nestvarnim. Okružen je kristalno čistim plavim morem u kojem naručito uživaju surferi, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani se protežu sve do oblaka. Svake večeri život na Baliju počinje svoju noćnu epizodu na mjesečini. Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Za surfere je  najintersantnija zapadna obala otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu, a namijenjene su upravo surferima, dok je istočna strana otoka raj za porodice, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama Kuta, Sanura ili Nusa Dua, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati.

Termin: 24.09. – 02.10. / 6  noći + obilazak Denpasara GRATIS

Prijevoz: avion

1. DAN / SARAJEVO – DOHA / 24.09.2019

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta: Let za Dohu u 12:35 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu u 18:45 h. (sva vremena su lokalna).

2. DAN / DOHA – DENPASAR – NUSA DUA/BENOA / 25.09.2019

Nastavak leta za Denpasar na letu QR 962 u 02:25 h. Slijetanje u Denpasar u 17:30 h (sva vremena su lokalna). Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela po izboru. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN / NUSA DUA / BENOA / 26.09.2019

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Bedugul & Jatiluwih rižine terase. Današnji dan provest ćemo u istraživanju okolice Ubuda; vozit ćemo se planinskim cestama i uživati u prekrasnoj netaknutoj prirodi Balija. Prvo ćemo se zaustaviti na tržnici voća i cvijeća Candi Kuning, poznatoj i po prekrasnim ružama i orhidejama. Vožnja do Bedugula koji se nalazi u blizini jezera Bratan koje ispunjava krater ugaslog vulkana Batukaru. Posjetit ćemo prekrasan hram Ulun Danu na obali jezera koji je posvećen Dewi Danu, božici vode. Nastavak vožnje prema selu Jatiluwih, gdje ćemo vidjeti poznate rižine terase po kojima je otok poznat. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN / NISA DUA / BENOA / 27.09.2019

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili odlazak na fakultativni izlet na Ubud – obilazimo centralni Bali. Posjetićemo centar umjetnosti Ubud, gdje možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. U Ubudu ćemo posjetiti Monky Forest. Uveče odlazak do hrama Tanah Lot koji se nalazi na stijeni i do koga se može doći u popodnevnim satima kada je oseka. Za mnoge je odatle najljepši zalazak sunca na ostrvu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / NUSA DUA / BENOA / 28.09.2019

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Kintamani koji uključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / NUSA DUA / BENOA / 29.09.2019

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet: Uluwatu hram i Kecak performance. Uluwatu – mali hram na vrhu visokih stijena nad oceanom. Predivan …Izlet na kojem ćete uživati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / NUSA DUA / BENOA / 30.09.2019

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet zalazak sunca na brodu.

8. DAN / NUSA DUA/ BENOA / DENPASAR 01.10.2019

Doručak. Slobodno vrijeme, odjava iz hotela te transfer za Denpasar. Po dolasku Denpasara. Ovaj dan obići ćete Denpasar – najveći i glavni grad Balija. Transfera na aerodrom.

9. DAN / DENPASAR – DOHA / 02.10.2019

Let za Dohu u 00:35 h na letu QR 961 u 00:35 h. Slijetanje u Dohu u 05:35 h.Nastavak leta za Sarajevu u 07:10 h. Slijetanje u Sarajevo u 11:35 h. (sva vremna su lokalna)

 

 

Hoteli:  Cijena za rane rezervacije do 01.06 Cijena za rezervacije

 od 01.06

Hotel 4* Tiji Benoa Hotel – Deluxe Courtyard ili sličan –  https://tijilihotels.com/benoa/home 1899 KM 1999 KM
Hotel 4* Sadara Boutique Beach – Sadara Classic soba ili sličan – https://www.sadararesort.com/ 2099 KM 2199 KM
Hotel 5* Nusa Dua Beach Resort & Spa  ili sličan

https://www.nusaduahotel.com/

2299 KM 2399 KM

   

 

           ARANŽMAN UKLJUČUJE:

Avionsku kartu na relaciji Sarajevo – Doha –Denpasar – Doha – Sarajevo

Aerodromsku taxu

– Smještaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama

-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

– Fakultativne izlete ( uplatu izvršiti min 15 dana prije putovanja)

– Doplata za jednokrevetnu sobu:

– Ručkove, večere

– Putničko-zdravstveno osiguranje

NAPOMENA: Kategorizacija hotela se razlikuje od države do države te navedene kategorizacije odgovaraju kvalitetu zemlje u kojoj se nalaze.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE  AIR LINE TOURS.  Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu..  KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

  •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

  •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

  •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

  •    E-mail: airline@bih.net.ba

  •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

  •  Radno vrijeme:

    Pon-Pet 09:00 -20:00
    Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku