BosnianEnglishArabic

BALI

POLAZAK IZ SARAJEVA...

PUTOVANJA

19.06 - 02.07

BALI

10 dana Hotel 4* AVION

Podijeli

OPUSTANJE ZA DUŠU I TIJELO  / EGZOTIČNI BALI

AVIONOM IZ SARAJEVA

19.06.2019. – 02.07.2019.

 

Unatoč činjenici da je Bali jedna od najpoznatijih egzotičnih destinacija za putovanje, je duboko u sebi još uvijek tradicionalni indonezijski otok, pravo srce Azije. Šarena i za nas neobična kultura sa bezbrojnim festivala, nježnim i prijateljskim ljudima sa širokim osmjesima, pješčanim plažama i tropskom krajolikom. Sve to je Bali. I da ne zaboravimo: cijene su niske! Druge destinacije u Aziji vjerojatno će ponuditi ljepše plaže, kao što su na Baliju, ali Bali može ponuditi još više. Prvo, tu su niske cijene. Na Baliju možete si priuštiti odličan aktivnosti, izlete, masaže, večere i kupovinu po zaista pristupačnim cijenama. Uz užitaka na plaži i bazenu, preporučujemo, da pogledate otok. Posjetite  sela, bujnu džunglu, Istražite vulkane i nacionalne parkove sjevernog i središnjeg dijela otoka. Nadahnut će vas mirisni i šareni hramovi gdje se uvijek održava slavlje. Postoje i brojni pustolovni testovi i sportske aktivnosti.

 1. dan – Sarajevo – Doha

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu u 10:00. Let na relaciji Sarajevo – Doha  QR 294 u 12:35. Planirani dolazak u Dohu u 18:45. Pasoska kontrola i transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Nocenje.

 

 1. dan – Doha –Bali

Doručak. Slijedi slobodno vrijeme do transfera na aerodroma ili fakultativni obilazak Dohe: Muzej islamske umjetnosti, arapska pijaca Suk Vakif, vještačko ostrvo Perl (restorani i prodavnice), Katara (distrikt katarske kulture i nasledstva)… Okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Slijedi prijava na let na relaciji Doha – Bali u  17:05. Planirano vrijeme dolaska na Bali (Dempasar) je u 08:10 – 20.06.2019. Transfer do hotela i smjestaj u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

 

 1. – 8. dan. Bali

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i preljepim plažama, ovog prelijepog otokaili moguci odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje

 

09 i 10. dan Bali – Doha – Sarajevo

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u vecernjim satima. Check in na let Qatar airwaysa – QR 961 u 00:35 na relaciji; Denpasar  – Doha. Planirani dolazak u Dohu u 05:10. Po slijetanje u Dohu, slijedi slobodno vrijeme (Aerodrom), do leta za Sarajevo u 07:10. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 11:35.

CIJENA :  ZA PRVIH 10 ILI REZERVACIJE DO 30.04.2019. GODINE

HOTEL IBIS BENOA 3*: 1899 KM

HOTEL BENOA 4*: 2199 KM (HOTEL JE NA PLAŽI)

HOTEL MULIA RESORT 5*: 2799 KM (HOTEL JE NA PLAŽI)

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa) – Qatar Airways
 • 1 nocenje sa doruckom u Dohi u polasku
 • transfere od aerodroma do hotela i nazad
 • Smještaj u odabranom hotelu na bazi 10 noćenja na Baliju na bazi nocenja sa doručkom
 • Usluge i troškove organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • PZO – osobe do 60 godina 26 KM, a osobe preko 60 do 74 godine cijena je 52 KM
 • dodatne usluge
 • fakultativne izlete
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju  tijekom razgleda.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu-300 KM

 

***CIJENA ZA OSTALE REZERVACIJE SE UVECAVA ZA 200 KM

 

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

IZLETI:                 

KINTAMANI, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje:predstavljanje tradicionalnog  plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.

MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet, 9 sati

Uključuje:posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.

MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet,9 sati

Izlet vodi put sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog  boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom. U povratku put vodi kroz Pupuan i Antosari, duž plantaža kafe i riže. Pružit će se i prilika osvježenja kokosovim mlijekom!

NEZABORAVNI ZALAZ SUNCA, poludnevni izlet, 5 sati

Uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova – kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu!

OLEH, OLEH, shopping tura, 5 sati

Bali je raj za shopping turiste. Posjećuju se Batubulan, Mas, Celuk, Sukawati i Ubud. Mogućnost kupnje tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na svili.

 

Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava

POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

 

Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 20% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana:30% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:70% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta – 100% storno troškova.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije AIR LINE TOURS d.o.o. Sarajevo.

AIRLINE TOURS zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi  najmanje  15 osoba.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene  putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Airline Tours doo nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.  Avioprevoznik Qatar airvays.

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja putničke agencije Airline Tours d.o.o. Sarajevo.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku