BosnianEnglishArabic

BALI

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

15.11 - 26.11

BALI NOVEMBAR

12 dana Hotel 3/4* AVION

Podijeli

OPUSTANJE ZA DUŠU I TIJELO

EGZOTIČNI BALI AVIONOM IZ SARAJEVA

15.11.2019. – 26.11.2019.

Unatoč činjenici da je Bali jedna od najpoznatijih egzotičnih destinacija za putovanje, je duboko u sebi još uvijek tradicionalni indonezijski otok, pravo srce Azije. Šarena i za nas neobična kultura sa bezbrojnim festivala, nježnim i prijateljskim ljudima sa širokim osmjesima, pješčanim plažama i tropskom krajolikom. Sve to je Bali. I da ne zaboravimo: cijene su niske! Druge destinacije u Aziji vjerojatno će ponuditi ljepše plaže, nego što su na Baliju, ali Bali može ponuditi još više. Prvo, tu su niske

cijene. Na Baliju možete si priuštiti odličan aktivnosti, izlete, masaže, večere i kupovinu po zaista pristupačnim cijenama. Uz užitaka na plaži i bazenu, preporučujemo, da pogledate otok. Posjetite sela, bujnu džunglu, Istražite vulkane i nacionalne  parkove  sjevernog  i  središnjeg  dijela  otoka.  Nadahnut  će  vas  mirisni  i  šareni hramovi gdje se uvijek održava slavlje. Postoje i brojni pustolovni testovi i sportske aktivnosti.

Suprotno općem mišljenju, Bali nije poznat po plažama s bijelim pijeskom i nema ih po cijelom otoku, ali ih mozete pronaci u blizini hotela, jer se jedino tu i mogu vidjeti – Nusa dua.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.  dan – Sarajevo – Doha

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu u 10:00. Let na relaciji Sarajevo – Doha QR 294 u 12:00. Planirani dolazak u Dohu u 19:15. Pasoska kontrola i transfer do hotela. (Obzirom da ce stvari biti checkirane do krajnje destinacije, preporucujemo Vam da u rucnoj prtljazi ponesete stvari za licnu higijenu, i odjecu, koja ce Vam biti potrebna). Prijava u hotel. Slobodno vrijeme i nocenje.

 1. i 3. dan – Doha – Bali

Doručak, odjava iz hotela i slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Dohe. – Cijena ce biti naknadno prezentirana. Transfer prema aerodromu u 14:30. Prijava na let za Bali, te let u 17:15. Planirano vrijeme dolaska na Bali je u 08.05 – 23.112018. Transfer do hotela i smjestaj u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

 1. – 10. dan. Bali Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i prelijepim plažama, ovog prelijepog otoka ili moguci odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje

11 i 12. dan Bali – Doha – Sarajevo

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 20:00. Check in na let Qatar airwaysa

– QR 961 u 00:30 (02.12.2018) na relaciji Denpasar – Doha. Planirani dolazak u Dohu u 05:30. Po slijetanju u Dohu, slijedi presjedanje na let za Sarajevo u 07:00. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 11:00.

KINTAMANI, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje:predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Ručak uključen u cijenu i ulaznice.

UBUD, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje: posjet Ubud Tengenunan vodopade, Batuan hram, Ubud Tegalalang rizne terase, šuma majmuna, Kraljevska palača, tržnica. Ručak uključen u cijenu izleta i ulaznice. Tanah lot i Bedugul, cjelodnevni izlet,8 sati U ovom izletu cemo posjetiti Tanah Lot hram, jezero Beratan, Hram Ulun danu, , kraljevski hram Taman ayun Rucak i ulaznice uklucene u cijenu.

Ulutawu hram + Kuta + vecera u Jimbaran restoranu, cjelodnevni izlet, 8 sati

Uključuje odlazak do Kute koji je najveće turističko središte na Baliju. Poznat je po plažama za surfere. Po dolasku u Kutu slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Nastavak izleta do Oleh Oleh trgovine gdje možete kupiti suvenire, tradicionalne indonezijske proizvode, slike… Nakon shoppinga, izlet se nastavlja posjetom

veličanstvenom Ulutawu hramu koji se nalazi na rubu stijene, a izlet se završava večerom u restoranu na Jimbaran plaži – morski plodovi.

 

Cijene izleta cca 50 – 60 USD po izletu.

CIJENA za rezervacije do 31.08.2019. – 1.899 KM CIJENA za rezervacije nakon 01.09.2019. – 2.399 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** 10 DANA PRIJE POLASKA NA PUTOVANJE

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa)
 • transfere od aerodroma do hotela i nazad
 • Smjestaj u hotelu u Dohi na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4*.
 • Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 8 noćenja na Baliju na bazi nocenja sa doručkom – HOTEL Ibis styles  Nusa Dua – ili slican. Moguca doplata za hotel 4* ili 5*.
  • Usluge i troškove organizacije

  CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • PZO
  • dodatne usluge
  • fakultativne izlete
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 3* – 260 KM
  • Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava

   

  POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

  Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 20% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana:30% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:70% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta – 100% storno troškova. Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije Air Line Tours  d.o.oSarajevo.

  Air Line Tours zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi najmanje 15 osoba

  Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije Air Line Tours  d.o.o. Sarajevo.

  Air Line  Tours zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi najmanje 15 osoba.

  U slučaju da za putovanje ne  bude  prijavljen  dovoljan  broj  putnika,  organizator  putovanja  zadržava  pravo  otkazivanja  ili  izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

  Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Air Line Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Qatar Airways.

  Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja putničke agencije Air Line Tours d.o.o. Sarajevo.

KORISNE INFORMACIJE

Indonezija

          Glavni grad: Jakarta

Površina: 1.904.569 km², od toga kopno 1.811.569 km²

Broj stanovnika: 260 miliona stanovnika (Bali oko 4 miliona stanovnika)

Stanovništvo: indonežanski narodi oko 80%, Malajci 3.7%, Kinezi 1.2%, ostali 15%

Jezik: indonežanski, engleski, malajski

Vjeroispovijest: Islam 88%, Hrišćanstvo 8%, Hinduizam 2%, Budizam 1%, ostali 1% (Bali – Hinduizam 94%, Islam 5%)

Nezavisnost: 1950. godina

Valuta: Indonežanska rupija IDR – 1 EUR=16700 IDR

Kreditne kartice i bankomati: Bankomati postoje ali se ne može osloniti na njih. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posjavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Vremenska zona: GMT +7 (Džogžakarta), GMT +8 (Bali)

Viza: Državljanima BiH viza za ulazak na teritoriju Indonezije nije potrebna.

Klima: Klima u Indoneziji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna najviša je 30-32C, najniža oko 22-25C), vlažnost

vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Glavna sezona za posjetu ovih područja je od juna do septembra, ali se u vidu mora imati da se kiša može javiti i u bilo koje doba godine jer se radi o ekvatorijalnim područjima.

Hrana i piće: Tradicionalna ishrana obuhvata rižu, nudle, piletinu, govedinu (Yogyakarta), svinjetinu (Bali) povrće i voće, morske plodove i ribu. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da se savjetuje da provjerite prije narudžbe. Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje sa tradicijom ulične hrane, možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja). Alkohol je poprilično skup.

Takođe u većini restorana gdje se hrani muslimansko stanovništvo nemojte ni pitati za alkohol. Probajte kopi luvak kafu ali i domaće alkoholno piće Arak, pivo Bintang. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite. Od jela obavezno probati nasi kampur, nasi goreng (na bazi riže), mie goreng (na bazi nudli), gado gado (salata sa barenim krompirom), rendang (govedina), babi guling (svinjetina). Običaj je ostaviti bakšiš.

Zdravlje: Za ulazak na teritoriju Indonezije, zakonski nije potrebno da primate vakcine, ali se svakako konsultujte sa svojim ljekarom. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Osiguranje: Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje.

Sigurnost, bezbjednost i pravila ponašanja: Indonezija je bezbjedna destinacija ali morate biti oprezni kada su u pitanju vaše lične stvari, posebno na ulicama, gdje je više gužve ili u metrou. Posebno obratiti pažnju na stvari prilikom večernjeg šetanja po Yogyakarti ili izlaska na Baliju. Izbjegavajte bilo kakva opojna sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni, a za posjedovanje ilegalnih supstanci

određuje se smrtna kazna! Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. S obzirom da se radi o zemlji gdje je većinsko stanovništvo muslimansko, vodite računa i poštujte pravila ponašanja i odijevanja. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Zabranjeno je da u prevoz i hotele unosite voće Durian i možete platiti kaznu! U svakodnevnom životu najviše se koristi desna ruka, jer se lijeva smatra nečistom. Ne okretati stopala ka drugim ljudima. Obavezno voditi računa o majmunima, može ih biti svuda, nisu agresivni ali vas i u igri mogu ogrebati. Takođe vole da kradu stvari od turista. Izbegavati kontakt očima sa majmunima.

Odjeća: Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugih rukava i nogavica prije svega

zboga aviona ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetilišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili kačket. Za posjetu budističkim i hindu hramovima mora se ispoštovati kodeks oblačenja: pokrivena ramena, dekolte i koljena. Preporuka je da sa sobom ponesete maramu ili da na samoj destinaciji kupite sarong (tradicionalni komad odjeće) koji ćete vezivati oko struka prilikom ulaska u hramove.

Komunikacija: Naše mreže rade na teritoriji Singapura. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.

Struja: Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu Vam potrebi adapteri za utičnice. Ukoliko imate, možete za svaki slučaj ponijeti adapter za ulaz kao za Veliku Britaniju, sa tri pljosnata izlaza.

Iznajmljivanje vozila: Ukoliko želite da rentate vozilo ili motor potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola. Ukoliko se odlučite morate biti izuzetno oprezni jer je stanje u saobraćaju poprilično haotično. Druga opcija je iznajmljivanje auta i vozača.

Suveniri: Od suvenira preporučujemo tradicionalnu odjeću i materijale, batik, kopi luvak kafu, Garam slatke cigare sa karanfilićem, začine, čajeve, statuice hindu božanstava… Zabranjeno je iznositi školjke, korale i druge predmete iz prirode.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku