BosnianEnglishArabic

BRAZIL OKT

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

12.10 - 22.10

BRAZIL OKTOBAR

11 dana Hotel AVION

Podijeli

BRAZIL – RIO DE JANEIRO I IGUAZU

          GRUPNI POLAZAK

AVIONOM IZ Sarajeva ili Dubrovnika ili Beograda

12.10.2019. – 22.10.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. i 2. dan – Sarajevo / Dubrovnik / Beograd… – Rio de Janeiro Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu u naknadno dogovoreno vrijeme. Let na relaciji aerodrom polaska ( U slucaju da aerodrom polaska bude neki drugi grad osim Sarajeva, bit ce obezbjedjen transfer do istog) – Rio de

Janeiro sa presjedanjem u nekom od evropskih gradova. Planirani dolazak u Rio de Janeiro u podnevnim satima drugog dana. Pasoška kontrola i transfer do hotela. Hotel ce biti u blizini plaze Copacabana. Slobodno vrijeme na prilagodjavanje na novu vremensku zonu. Noćenje.

 

3.  dan – Rio de Janeiro

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i

preljepim plažama, Copacabana i Ipanema ili poludnevni fakultativni izlet Corcovado. Razgled započinje vožnjom do stanice Cosme Velho, gdje slijedi ukrcaj na poznati vlak “cog” te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz fascinantan pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n/m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba, kip Krista Iskupitelja. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu. Do podnožja kipa može se doći i pješice (220

stepenica). Povratak u hotel i slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plazama uz ispijanje Kajpirinje. Povratak u hotel i noćenje.

 

4.  dan – Rio de Janeiro

Doručak, Slobodan dan za uživnaje u suncu, moru i

preljepim plažama, Copacabana i Ipanema ili poludnevni fakultativni izlet na Glavu šećera, simbol Rio de Janeira. Do vrha se dolazi velikom gondolom, a prva stanica je Urca Mountain, na 220 m visine, odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na 395 m visine, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana s jedne i na zaljev Guanabara s druge strane.

Povratak u hotel u podnevnim satima. Slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepoj plazi Copacabana.

Fakultativno (uz doplatu), u večernjim satima odlazak na Plataforma Samba Show, gdje možete uživati u večeri uz profesionalne plesače, zabavljače i glazbenike u prekrasnim kostimima dok Vam dočaravaju brazilski folklor i svjetski poznati karneval. Noćenje.

 

 

5.  dan. – Rio de Janeiro

Doručak, slobodno vrijeme ili Fakultativni obilazak centralnog dijela Rio de Janeira. Poludnevno razgledanje centralnog dijela Rio de Janeira uz posjetu boemske četrvti Rija, Santa Tereze.

Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama dominira plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne muzičke zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Veče provodimo u nekom od barova uz zvuke neodoljive sambe. Noćenje.

 

6.  dan – Ri de Janeiro

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u carski grad Petrpolis. Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mjesto u Brazilu. Podignut je u čast

Pedra II, posljednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpozantija brazilska pivara nalazi u ovom gradu. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovdje žive velike zajednice Njemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca… U ovom gradu se održavaju uspomene i na brojne poznate

građane poput književnika Stefana Cvajga ili pionira avijacije Alberta Santos-Dimona te su njihove kuće postali pravi muzeji. Obilazimo Carski muzej i predsjedničku palatu Rio Negro.

Povratak u smještaj. Noćenje.

 

7.  i 8. dan – Ri de Janeiro

Slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnim plažama Ipanema i Copacabana

 

9. dan – Ri de Janeiro – Iguazu vodopadi

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom, te let na relaciji Rio de Janeiro – Iguazu vodopadi. Po slijetanju na aerodrom, transfer do hotela i slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na Iguasu vodopade. Iguasu vodopadi ili “Velika voda” kako su ih zvali Guarane, najveći su sistem vodopada na svijetu. Sastoje se od 275 slapova, koje pravi rijeka Iguasu na granici između

argentinske provincije Misiones i Brazilske Savezne države Parane. Okruženi bujnom džunglom, u pratnji tukana i koatija, vrste rakuna karakterističnih za ovo mjesto, upijamo čudo

prirode, uz moćne zvuke vode koja se obrušava i duginih boja iznad i između slapova. Noćenje.

 

10 i 11. dan Iguasu – Saopaulo – Sarajevo /Beograd / Dubrovnik…

Doručak, odjava iz hotela i let na relaciji Iguasu – Sao Paulo. Nakon cega se prijavljujemo na let Sao Paulo – Sarajevo, preko nekog od Evropskih gradova. Satnice letova ce biti naknadno objavljene.. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u poslijepodnevnim satima 22.10.2019.

CIJENA:

Cijene za rezervacije do 31.05.2019. – 2999 KM

Cijena za kasnije rezervacije – 3299 KM

 

Cijena za karticno placanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvecava za 3%

Obrocno placanje do 6 mjeseci – cijena se uvecava za 7% Obrocno placanje do 12 mjeseci – cijena se uvecava za 10%

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** 10 DANA PRIJE POLASKA NA PUTOVANJE

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa)
 • transfere od aerodroma do hotela i nazad
 • Smještaj u hotel u sa 4* u Rio de janeiru na bazi 6 noćenja sa doručkom
 • 2 nocenja sa doručkom u Iguasu hotel 3/4*
 • Usluge i troškove organizacije

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • PZO
 • dodatne usluge
 • fakultativne izlete
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom
 • Doplata za jednokrevetnu sobu-500 KM

 

 

 

Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 20% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana:30% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:70% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta – 100% storno troškova.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije Air Line Tours  d.o.o. Sarajevo.

Air Line  Tours zadržava pravo  izmjene  cijene  usljed  promjene  kalkulativnih  elemenata.  Kalkulacija  rađena  na bazi najmanje 15 osoba.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Air Line T Tours nije odgovorna za otkazivanje,  odgađanje,  kašnjenje  letova  ili  izgubljenu  prtljagu. Avioprevoznik Qatar airvays.

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja putničke agencije Air Line Tours  d.o.o. Sarajevo.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku