BosnianEnglishArabic

BUDIMPESTA-PRAG

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

21.11 - 25.11

BUDIMPESTA-PRAG

5 dana Hotel BUS

Podijeli

BUDIMPEŠTA – PRAG

Još od srednjeg vijeka Prag nosi epitet jednog od najljepših gradova svijeta. Zlatni Prag, Grad hiljadu tornjeva ili Kruna svijeta samo su neki nazivi glavnog češkog grada. Toplina i pitomost ovog grada na Vltavi, bezbrojne građevine i spomenici koji nas vode u prošlost i svjedoče o nekadašnjoj prijestolnici europske kulture, savršeno su stopljeni s modernim segmentima, urbanim klubovima i poznatim pivnicama. Posjetite i vi jednu od najpopularnijih europskih destinacija i istražite zašto je Prag zarobio srca mnogih umjetnika, slikara, pisaca i pjesnika…Budimpešta ima neku magnetsku privlačnost. Mirna, ali užurbana, velika metropola, ali ipak prijateljska, ona je mješavina historije uklopljene u užurbanost modernoga grada.  Poznata i kao „Kraljica Dunava“, Budimpešta će vas očarati svojim mostovima i bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom…

Termin: 21.11. – 25.11. / 3 noći

Prijevoz: AUTOBUS

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA / 21.11.2019

Polazak iz Sarajeva u 22:00 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Budimpešte, sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2. DAN / BUDIMPEŠTA –  loko / 22.11.2019

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima nakon čega slijedi fakultativni panoramski razgled grada: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša, Ribarska tvrđava. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom  Vaci ulicom.. Poslije 14 sati predviđeno je prijavljivanje u hotel. Slobodno poslijepodne iskoristite za individualne aktivnosti / šoping u jednom od brojnih tržnih centara. Noćenje.

3. DAN / PRAG / 23.11.2019

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i polazak prema Pragu uz usputna zadržavanja / pauze. Dolazak u Prag u popodnevnim satima. Slobodan ostatak dana iskorisiti za vlastito upoznavanje glavnog grada Češke Republike. Predlažemo fakultativnu vožnju Vltavom sa večerom. Noćenje.

4. DAN / PRAG – loko / 24.11.2019

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni razgled ,,Zlatnog,, grada u pratnji lokalnog vodiča, koji traje cca 4 sata. Krenut ćemo od najstarijeg dijela Praga – praškog dvorca Hradčani, koji je jedan od najvećih dvoraca na svijetu te ujedno i rezidencija čeških vladara. Obići ćemo Hradčanski trg sa stubom kuge i vidjeti brojne palače: NadbiskupskuSvarcenberg, Toskansku, Martinički, a počasna straža će nam poželjeti dobrodošlicu.Ući ćemo u jednu od najljepših evropskih katedrala iz 14.vijeka Sv.vida Vaclava i Vojteha. Nakon toga ćemo proći pored fascinantnog zlatnog portala, stare kraljevske palače, bazilike sv.Georgija, Zlatne ulice iz 16. vijeka koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima – Mala strana  (ukoliko želite obići Zlatnu ulicu, baziliku, kraljevsku palaču i kulu daliborku – ulaznica se plača na licu mjesta-individualno). Spustit ćemo se Nerudovom ulicom prema kući kod 3 violine, Malostranskog trga, proći pored monumentalne crkve sv.Nikole i uz Mostečku ulicu izaći na najstariji most u Pragu iz 14.vijeka Karlov most,na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Zatim ćemo nastaviti Karlovom ulicom preko starog Isusovskog koledža Klementinuma na Starogradski Trg, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, okružen živopisnim fasadama.Ovdje nas očekuje prelijepi astronomski sat Orloj, Tinski hram, kuća kod kamenog zvona i Kinska palača. Melantrihovom ulicom ćemo izaći na moderni Vaclavski Trg, glavna gradska ulica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće. Slobodno vrijeme  do povratka u hotel. Noćenje.

5. DAN / PRAG – SARAJEVO / 25.11.2019

Nakon doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme do ca 12 h nakon čega slijedi povratak za Sarajevo uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima na dan 26.11.

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Airline Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIRLINE TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

HOTEL Cijena za rane rezrvacije do 30.09. Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 prijava 359 KM              399 KM
Minmalno 30 prijava 399 KM 459 KM

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz visokoturističkim autobusom
 • Smještaj u hotelima 3* ( u Budimpešti 1 noćenje i u Pragu 2 noćenja) sa doručkom, u 1/2 I 1/3 sobama
 • Pratilac grupe, troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 sobu
 • Putničko-zdravstveno osiguranje, lične troškove svakog putnika

 

OBAVEZNO: Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete u jednoj od Airline Tours-ovih poslovnica minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim.

Napomena: Agencija zadržava pravouvećanja cijena fakultativnih izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku