BosnianEnglishArabic

CABO VERDE

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

13.07 - 22.07

CABO VERDE

10 dana Hotel 3/4 AVION

Podijeli

AFRIČKI KARIBI

– CABO VERDE –

13.07. – 22.07.2019.

AUTOBUS + AVIONOM IZ MILANA

 

Cape Verde ili Zelenortski Otoci nude 350 sunčanih dana godišnje. Samo 5 do 6 sati leta od Europe, čekaju vas prekrasne, osamljene plaže i bijeli pijesak, planine i zelene doline, neobične vulkanske formacije kao i pustinje i šume koje ovaj otok čine fascinantnim. Otoci Cape Verde – smješteni između Afrike i Južne Amerike, prikazati će vam svoj zadivljujući način života u punom sjaju.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. i 2. dan – (13.07./14.07.2019.) Sarajevo – Milano – Sal (Cabo Verde)

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva. Slijedi vožnja kroz BiH, Hrvatsku i Sloveniju. Nastavak putovanja prema Italiji uz kraće pauze za odmor grupe. Dolazak u Milano u prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi zajednička šetnja i upoznavanje gradskog središta od utvrde Castelo Sforzesco i nastavlja se razgledom: Katedrala Duomo, galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala – četvrt Breraforezo. Slobodno vrijeme do ponovnog okupljana grupe i transfera prema aerodromu. Po dolasku slijedi prijava na let Milano – Sal (Cabo Verde) u 17:45. Planirano slijetanje je u 20:50 po lokalnom vremenu, kada slijede crinske i  pasoške kontrole i transfer prema odabranom hotelu. Prijava u hotel. Nocenje.

 1. do 8 dan. (15.07./20.07.2019.) Sal (Cabo Verde)

Slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnim pješčanim plažama i kupanje u Atlantskom oceanu, šetnju po otoku, sportskim aktivnostima poput ronjenja ili windsurfinga ili opcija odlaska na fakultativne izlete (opcije izleta ce biti naknadno objavljene).

 1. i 10. dan – (21.07./22.07.2019.) Sal (Cabo Verde) – Milano – Sarajevo

Rana odjava iz hotela i transfer prema aerodromu. Po dolasku slijedi prijava na let Sal (Cabo Verde) – Milano u 08:00. Planirano slijetanje u Milano je u 16:45 (vremenska razlika + 3 sata u odnosu na Milano). Po slijetanju u Milano slijedi voznja prema Bih kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.

*** Vremena letova su iskazana prema lokalnim vremenima letova

HOTEL 3* PONTAO ILI SLICAN – 1279 KM

HOTEL 4* PORTO ANTIGO ILI SLICAN – 1399 KM

HOTEL 5* HILTON CABO VERDE SAL RESORT – 1799 KM

CIJENE SU ISKAZANE PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI ZA PRVIH 10 REZERVACIJA. CIJENA KASNIJE SE UVECAVA ZA 200 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSLATI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karte sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja
 • Transferi Sarajevo – Milano – Sarajevo
 • Zajednička setnja i upoznavanje Milana
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad na Salu
 • Smjestaj u odabranom hotelu na bazi nocenja sa doruckom. Opcija doplate za polupansion na upit hotel 3*- 200KM
 • Usluge i troškove organizacije putovanja.
 • Pratilac putovanja za minimalno 15 prijavljenih putnika

  CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • fakultativne izlete – cijene ce biti naknadno objavljene
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju  tijekom razgleda.
  • PZO : 20 KM za osobe do 60 godina a za osobe preko 40 KM
  • Viza – placa se na ulazu u zemljuNAPOMENE:       
   • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
   • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
   • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
   • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
   • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
   • AIR LIINE TOURS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
   • Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.
   • Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije AIR LINE d.o.o. Sarajevo.
   • Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika

    

Korisne informacije o Cape Verde ili Zelenortski Otocima

Službeni jezik: portugalski, zelenortski jezik

Religija: kršćanstvo (96 %)

Valuta: zelenortski eskudo (CVE)

Viza: potrebna – s obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji Veleposlanstvo Zelenortske Republike, moguće ju je pribaviti po dolasku u zemlju.

Kako putovati: zrakoplovom – glavna zračna luka Zelenortske Republike jest Amílcar Cabral International Airport na otoku Sal.

Bolesti i prevencija: posebno cijepljenje za ulazak u zemlju nije potrebno.

Kada putovati: Tijekom cijele godine! Iako, najljepše je tijekom ljetnih mjeseci.

Smještaj: Hotel Perola i hotel Pestana Tropico u glavnom gradu odličan su izbor.

Riječ je o državi u Atlantskom oceanu koja se sastoji od istoimenog arhipelaga koji broji 10 većih i 8 manjih otoka vulkanskog podrijetla i sveukupne površine od oko 4000 četvornih kilometara.

Podijeljeni su u dvije skupine: Barlavento ili Privjetrinski (Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal, Boa Vista, te otočići Raso i Branco) i Sotavento ili Zavjetrinski (Santiago, Brava, Fogo, Maio, te otočići Grande, Luís Carneiro i Cima).

Otoci su bili nenaseljeni do 1456. godine, kada su ih otkrili Portugalci i osnovali prvi europski grad u tropima Ribeira Grande, današnji Cidade Velha.

Službeni jezik je portugalski, no većina stanovništva govori i jezikom krioulo. Dominira (čak 96 %) katoličko stanovništvo.

Klima koju obožavaju turisti

Otočje karakterizira suha pustinjska klima, s visokim temperaturama tijekom cijele godine.

Zbog male količine padalina otoci su ugroženi čestim sušama, što je i jedan od glavnih razloga iseljavanja stanovništva tijekom povijesti. Naime, pretpostavlja se da je populacija te države znatno veća od sadašnjih 450 000, jer velik broj stanovnika, uglavnom mladih, živi u iseljeništvu.

Vulkanski krajolik i pješčane plaže

Druga odlika i prepoznatljivost Zelenortske Republike jest specifičan vulkanski krajolik i beskrajno duge pješčane plaže. U kombinaciji s vedrim duhom i nevjerojatnom pristupačnošću lokalnog stanovništva, bojanom već spomenutim melosom, čini ovu destinaciju idealnim utočištem za nezaboravan odmor.

A upravo je turizam sve jača orijentacija te države, čemu uvelike pridonosi i prisutnost inozemnog kapitala odnosno ulagača koji su u toj destinaciji prepoznali potencijal te se Zelenortska Republika sve češće uspoređuje s počecima turizma na Kanarskom otočju.

Tako uz obalu koja je zaista raznolika od otoka do otoka, sve više niču hotelski lanci s kompletnom ponudom dodatnih aktivnosti – jedrenje, ronjenje, daskanje, planinarenje… svatko može pronaći svoju aktivnost.

Mali, veliki… otoci za uživanje

> Najstariji otok, ujedno i prvi naseljeni je Sal, koji pripada sjevernim Zavjetrinskim otocima, a njegovo je glavno prirodno bogatstvo sol.

Otok krasi osam kilometara duga pješčana plaža Santa Maria koja je pravi daskaški raj s obzirom na to da od prosinca do svibnja puše vjetar.Najsjeverniji otok arhipelaga je Santo Antao, poznat po proizvodnji voća i povrća zbog plodnog vulkanskog tla, no unatoč tome, taj je otok još uvijek nedovoljno turistički razvijen pa ga u većoj mjeri posjećuju turisti više željni avanture nego komfora.

Svi otoci u arhipelagu vulkanskog su podrijetla. No Fogo se posebno izdvaja jer se na njemu nalazi jedini aktivni vulkan, ujedno i najviša točka države (Pico de Cano), koja se izdiže na 2829 metara nadmorske visine. Posljednji je put eruptirao u travnju 1995. godine. Najveći i najnaseljeniji otok, koji pripada južnim Privjetrinskim otocima, jest Santiago. Na njemu se nalazi glavni grad Zelenortske Republike Praia, kao i bivši glavni grad, već spomenuti Cidade Velha. Njegovo središte pod UNESCO-vom je zaštitom.

Gastronomija

Spoj portugalskih i afričkih utjecaja vidljiv je i u gastronomiji koja se temelji na morskoj hrani – ribe i školjke. Nacionalna jela temelje se na delicijama od jastoga, te na mesu, uglavnom piletini s dodatkom kukuruza i krumpira. Jednostavnost životne filozofije stanovnika ogleda se i na tom polju pa su omiljena poslastica i raznoliko svježe voće te svjež cijeđeni sokovi.

Zanimljivost su i kornjače koje se na otočju mogu vidjeti u velikom broju (od srpnja do listopada) s bzirom na to da je Zelenortska Republika treća u svijetu po uzgoju morskih kornjača.

Iako ovo otočje tek očekuje turistički bum, ili baš zbog toga, ono je danas omiljeno odredište bogatih i slavnih koji na tom mjestu traže komadić privatnosti i anonimnosti.

Oni koji su posjetili otočje kažu da se, uz hranu, posebno pamte koloritne zabave na otvorenom prostoru, upotpunjene zvucima morne, taktovima sambe i salse te elementima afričke plemenske glazbe. Tijekom veljače i ožujka otočjem defiliraju koloritne karnevalske povorke koje su turistima posebna atrakcija.

Najmanji otok u arhipelagu je Brava koji se zbog mnoštva raznolike flore naziva i botaničkim rajem

NAPOMENE:       

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku