BosnianEnglishArabic

DUBAI

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

22.11 - 27.11

DUBAI 22.11.-27.11.2019.

6 dana Hotel AVION

Podijeli

Dubai – avionom iz Sarajeva

 

Polazak:  22.11.2019.                                                                                                                 Povratak: 27.11.2019.

 

POLAZAK: 22.11. (Petak) 2019. godine iz Sarajeva. Let FZ762, vrijeme leta u 17:25 sati

POVRATAK: 27.11.. (Srijeda) 2019. god. iz Dubaija. Let FZ761, vrijeme leta u 13:00 sati

Program putovanja

 

 1. Dan 22./23.11.2019. (Petak) SARAJEVO – DUBAI

Sastanak grupe na MA Sarajevo u 14:25 sati. Priprema za let broj FZ762 (Fly Dubai), direktan let Sarajevo – Dubai. Planirano vrijeme leta iz Sarajeva je u 17.25 sati. Dozvoljeni prtljag: 7 kg ručni prtljag + 20 kg predani prtljag. Obrok i piće u avionu. Dolazak na Medjunarodni aerodrom Dubai u Dubaiju planiran je u 02.00 sata po lokalnom vremenu (23.11.2019.). Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela 4*. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan 23.11.2019. (Subota) DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet cjelodnevno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Pauza za fotografisanje kod Džumeira džamije, najviše fotografisanog objekta u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab). Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm. Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Nastavak vožnje do starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Razgledanje završavamo posjetom bazaru začina. Cijena 55 USD (50 EUR) po osobi. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan 24.11.2019. (Nedelja) DUBAI- ABU DHABI

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet cjelodnevno razgledanje grada ABU DHABIJA (uz doplatu). Abu Dhabi je glavni i najveći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a udaljen je cca 140 kilometara od Dubaija. Jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova-država na svijetu, Abu Dhabi je središte naftnog poslovanja u zemlji. Izgrađen na prirodnom otoku, emirat uključuje brojne otoke i prostrane pustinje. Grad je poznat po bujnom zelenilu i planskom razvoju. Posjetit ćemo veličanstvenu džamiju šeik Zayed koja je najveća džamija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i šesta najveća džamija na svijetu. Ime je dobila po šeiku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, utemeljitelju Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji se grob također nalazi tamo. Zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do lokalne tržnice i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Cijena 55 USD (50 EUR) po osobi. Povratak u Dubaji u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

 1. Dan 25.11.2019. (Ponedeljak) DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet jeep safari sa uključenom večerom. Vaša turneja započinje nezaboravnom vožnjom terenskim vozilima kroz pustinju, nakon čega nastavljate prema kampu sa pauzom na putu kako biste doživjeli nezaboravan pustinjski zalazak sunca. U kampu vas čeka tradicionalna dobrodošlica arapskom kafom i čajem te datulama. Opuštanje u arapskim šatorima opremljenim tepisima i jastucima. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost jahanja deva i ukrašavanje kože kanom.. Večera uz ples trbušnih plesačica i  ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai u večernjim satima. Cijena: 53 USD (48 EUR) po osobi. Cijena uključuje: Večera (predjelo, glavno jelo, desert), piće (alkoholna pića se naplaćuju), fotografisanje u tradicionalnoj arapskoj odjeći, plesni program, kana (hana) tetoviranje, jahanje kamila, pušenje nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan 26.11.2019. (Utorak) DUBAI

Doručak. Dan predvidjen za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet vožnju brodom umjetnim kanalom po zaljevu u trajanju od 2 sata, gdje će Vam tokom plovidbe poslužiti večeru (piće nije uključeno u cijenu). Cijena: 60 USD (55 EUR) po osobi.      Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. Dan 27.11.2019. (Srijeda) DUBAI

Doručak. Odjava iz hotela. Bus transfer do aerodroma. Priprema za let broj FZ761 (Fly Dubai), direktan let Dubai – Sarajevo Planirano vrijeme leta iz Dubaija je u 13:00 sati po lokalnom vremenu. Dozvoljeni prtljag: 7 kg ručni prtljag + 20 kg predani prtljag. Obrok i piće u avionu. Dolazak na Medjunarodni aerodrom Sarajevo u Sarajevu planiran je u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Cijena 939,00 KM

za rezervacije i uplate  avansa u iznosu od 600,00 KM

 

 

 

Cijena uključuje:

Avio prevoz Sarajevo-Dubai-Sarajevo (Fly Dubai), obrok i piće u avionu, 5 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Dubaiju (dio grada Barsha), transfer aerodrom – hotel – aerodrom, pratilac grupe na našem jeziku , troškove rezervacije i organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

– Obavezno medjunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 15  KM (za osobe od 65 do 75 godina iznosi 30,00 KM),

– Aerodromske sigurnosne i druge takse 350,00 KM – podložne su promjeni sve do momenta izdavanja avio karte,

– Viza za Dubaji iznosi 180 KM, potrebno uz rezervaciju dostaviti:

– skenirane prve dvije stranice pasoša (važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja)

– skenirana slika u boji;

Rok za izdavanje vize je 10  radnih dana;

Napomena: putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu.

– Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje – plaća se na licu mjesta),

– Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta).

 

Plaćanje: Za potvrdu rezervacije potrebna je uplata u iznosu od 600,00 KM nepovratnog avansa po osobi, a ostatak iznosa minimalno 20 dana do polaska.

 

Napomena:

Prijava za fakultativne izlete minimalno 20 dana do polaska na putovanje.

Cijene za fakultatitvne izlete su rađene na bazi minimalno 15 prijavljenih putnika i više.

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika moguće je povećanje cijene. Svi fakultativni izleti i posjete pažljivo su i posebno kreirani. Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

 

Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

 

Napomena:

AIR LINE tours nije ovlašten i nije u mogućnosti da cijeni valjanost putnih isprava putnika prijavljenih za putovanje.

Svaki putnik odgovoran je za ispravnost svojih isprava.

 

Sa potpisom rezervacije ili sa uplatom rezervacije (avansa) putnik je saglasan da prihvata opšte uslove o organizovanju putovanja AIR LINE TOURS, i samim time prihvata sve otkazne rokove i troškove otkaza koji su navedeni u opštim uslovima o organizovanju putovanja AIR LINE TOURS. Organizator putovanja AIR LINE TOURS nije odgovoran za eventualna kašnjenja letova pa tako i za kasniji dolazak u hotel.

 

Program rađen na bazi 30 putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku