BosnianEnglishArabic

GRUZIJA I AZERBEJDZAN 11.04.2020.-18.04.2020.

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

11.04 - 18.04

GRUZIJA 11.-18.04.2020.

8 dana Hotel AVION

Podijeli

– GRUZIJA I AZERBEJDŽAN –

– BAKU I TBILISI –

11.04.-18.04.2020.

-AVIONOM IZ SARAJEVA-

Gruzija – je kavkaška država na Crnome moru i sve popularnija turistička destinacija među ljubiteljima umjetnosti i legendi. Posjetimo zemlju nad kojom bdije magični Kavkaz, zemlju u kojoj su sagrađene neke od najstarijih crkvi, stražarske kule i mnogi romantični dvorci. Upoznajmo ponosne i gostoljubive Gruzijce koji će vam ponosno ponuditi svoja najbolja vina. Glavni grad Tbilisi idealna je baza za upoznavanje ove neobične zemlje. Mjesto susreta starog i modernog, pun iznenadjenja, užurban, predivne arhitekture i prava metropola.

Azerbajdžan – zemlju čije je ime teško izgovoriti, zemlju za koju smo čuli barem desetak puta pitanje: A šta ćemo tamo? Al ono što mnogi ljudi ne znaju, to je zemlja vatre, zemlja šafrana, bogate kulture, prekrasne prirode i ljubaznih ljudi. Baku je zadivljujući grad. U njemu je sve jedinstveno: priroda i kultura, historija, običaji i tradicija, arhitektura i spomeničko nasljedje. Zaista, do današnjeg dana, na teritoriji savremene države, žive plemena poklonika vatre a o tome svjedoče i mnogobrojni sačuvani crteži na kamenu, statue božanstava i drevni hramovi. Oduvijek je bio poznat po svojim tepisima, zaratustrijanskim hramovima, crnom čaju i izvanrednim konjanicima. I danas je teško reći šta je Baku: Evropa ili Azija? Kultura je bliska Turskoj a u svemu ostalom se osjeća uticaj Persije i Rusije

Program putovanja:

1 i 2. dan. 11.04.  i 12.04.Sarajevo – Istanbul – Tbilisi 

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarajevu u 16:00. Check inn i pasoška kontrola, te let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 18:05, avio kompanijom Pegasus. Planirano slijetanje u Istanbul je u 20:55, nakon čega slijedi ćetanje leta za Tbilisi.+ u 00:05, 12.04.2020. Planirano vrijeme slijetanja u Tbilisi je u 03:20, nakon cega slijedi transfer do hotela. Noceje.

Doručak, i slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Tbilisija u pratnji lokalnog vodica. Šetnja avenijom Rustaveli u kojoj se nalaze tbilisijska Opera i Baletno pozoriste, parlament te pozorište Rustaveli. Proći ćemo kraj crkve Metekhi koja se nalazi na litici s pogledom na rijeku Mtkvari. Ispred crkve se nalazi spomenik osnivaču Tbilisija, kralju Vakhtang Gorgaslan. Tu se, na litici, nalazi i palača Darejani. Nastavljamo dalje do sumpornih toplica smještenih u starom Tbilisiju, na suprotnoj strani rijeke, nasuprot palači Darejan… Nakon razgleda Tbilisia, slobodno vrijeme za ručak, slobodne aktivnosti… Povratak u hotel, nocenje.

 1. dan 13.04. – Tbilisi – Baku

Dorucak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom u 09:00. Prijava na let Tbilisi Baku. Let je u 11:50. Planirano vrijeme slijetanja u Baku je u 13:00. Transfer do hotela, prijava u hotelske sobe i slobodno vrijeme ili poludnevno razgledanje Bakua. Panoramsko i pješačko razgledanje grada. U medjuvremenu ćemo napraviti pauzu za ručak. Razgled Bakua, obuhvata odlazak na vidikovac i posjetu Sehidskom mezarju, te odlazak do starog dijela grada poznatog pod imenom Icheri Sherer. Posjetit ćemo  Širvanšahovu palaču iz 15. stoljeća te Toranj djeva iz 12. stoljeća. Čaj u Buhara karavansaraju. Nastavak razgleda uz šetnju po centru grada. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan 14.04. Baku – Absheron poluostrvo

Doručak, slobodno vrijeme ili opcija  poludnevni fakultativni izlet Absheron poluostrvo: Prva stanica je Ateshgah –  hram vatre vjernika nalazi u selu Suraxani. Zoroastrijanci iz Indije putovali su hiljade kilometara da Ateshgah da bi se klanjali vatri koja dolazi iz zemlje. Naš izlet nastavljamo prema Gala muzejskom kompleksu, gdje možete otkriti arheoloških artefakata i istražiti elemente tradicionalnog životnog stila,Vrhunac ovog izleta će biti posjeta Yanar Dag planini gdje možete vidjeti sagorjevanje prirodnog plina, što se ovdje dešava već nekoliko hiljada godina.  Povratak u Baku. Slobodno vrijeme. Nocenje.

 

 1. dan 15.04. Baku – Ghobustan – Blatni vulkani – Baku

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme ili opcija odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet u 65 kilometara udaljen Ghobustan, mjesto koje je muzej na otvorenom, a ujedno se nalazi i na UNESCO-vom popisu svjetske  baštine. Lokaliet je poznat po oslikanim stijenama (preko 6 tisuća petroglifa) nastalim u razdoblju od Kamenog doba pa do kraja Srednjeg vijeka. Gobustan je poznat i po blatnim vulkanima kojih je na ovom području oko 400 što predstavlja polovicu ukupnog broja takvih vulkana u svijetu. Povratak prema Bakuu i pauza za ručak (ručak nije uključen u cijenu). Usputno zaustavljanje i posjet džamiji Bibi-Heybat te starom naftnom polju. Povratak u hotel. Noćenje

 

 1. i 7. dan 16.04. I 17.04.2020. Baku.

Doručak, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovog prelijepog, prostranog i jako čistog grada. Prošetajte se Nizami ulicom, Bulevarom, obavite Shopping, ručak. Naš je prijedlog posjeta sjajnom Muzeju Tepiha. Azeri prave jako dobre i kvalitetne tepihe. Najbolje na svijetu kažu. Od najjednostavnijih – palasa, da najkomplikovanijih tepiha – halča, mnogi dolaze ovdje u šoping upravo radi njih. Historijski podaci kažu da se ovdje ovaj zanat praktikuje još od IX vijeka p.n.e, a danas je zemlja poznata kako po tepisima bez vlakna (palas, ćilima, sumah, zili, šade i verni), tako i po 600 vrsta vlaknastih tepiha, koja su izrađivali majstori iz Gube, Širvana, Ganđa, Nagorno-Karabaha, Šuše, Tabriza i Ardabila. Samostalni povratak u hotel i noćenje.

 

 1. dan 18.04.  Baku – Istanbul – Sarajevo

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Check inn na let za Istanbul, Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, sijedi prijava na let za Sarajevo. Let za Sarajevo u 10:20. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 15:115 po lokalnom vremenu.

CIJENA: 999 KM za prvih 5 rezervacija ili najkasnije do 10.02.2020

CIJENA : 1149 KM za rezerevacije do 29.2.2020.

CIJENA : 1299 KM ZA OSTALE REZERVACIJE

Kalkulacija rađena na bazi minimalno 15 uplata. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena uključuje:

 • avio karte prema itinereru putovanja sa uključenim taksama
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad
 • hotelski smjestaj u Tbilisiju – 2 nocenje sa doručkom u hotelu sa 3/4*
 • hotelski smještaj u Baku u hotelu sa 4* na bazi 5 nocenja sa doručkom
 • Prtljaga do 10 kg
 • pratioc putovanja
 • organizacija putovanja

 Cijena ne uključuje:

 • PZO 14 KM a osobe do 60 godina, a 28 KM za osobe preko 60 godina
 • Fakultativni izleti – Obilazak Tbilsia – 30 € (vodic + prevoz); Baku – 30 € (vodic + revoz),  Absheron poluostrvo – 30€  (vodic + prevoz); Gobustan + blatni vulkani – 45 €  (vodic + prevoz) – popust na paket izleta  -10 € (cijena paketa 125 € )
 • Viza za Azerbejđan – 30 € – posreduje agencija
 • Individualne troškove
 • ručkovi i obroci u toku izleta.
 • napojnice vozačima i vodiću
 • doplata za 1/1 sobu – 250 KM
 • torba do 20 kg – 100 KM

 

Cijena za karticno plačanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvečava za 30 KM / Obrocno plačanje do 6 mjeseci – cijena se uvečava za 70 KM / Obročno plačanje do 12 mjeseci – cijena se uvečava za 100 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

NAPOMENE:                                                                                               

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • Air Line Tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije  Air Line Tours d.o.o. Sarajevo.

Kalkulacija radjena na minimalno 15 prijavljenih putnika.

Rezervacija podrazumjeva uplatu avansa u iznosu od 30% od cijene aranžmana.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku