BosnianEnglishArabic

HONG KONG, GUANGDŽOU I ŠANGAJ

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

19.04 - 01.05

HONG KONG, GUANGDZOU I SANGAJ 19.04.2020.-01.05.2020.

13 dana Hotel AVION

Podijeli

HONG KONG, GUANGDŽOU I ŠANGAJ

19.04.2020. – 01.05.2020.

AVIONOM IZ SARAJEVA

 

Hong Kong je ultramoderan megapolis, sa svih strana umiven vodama Južnokineskog mora. Ovaj velegrad na mini prostoru se sastoji iz ostrva Hong Kong, poluostrva Kovlun, Nove teritorije i 262 pripadajuća ostrva. U njemu se može naći sve, od spomenika Bude visokog 34 metra, multimedijalnih šou programa, do noćnog provoda po fantastičnim klubovima.

Guangdžou je treći po veličini u Kini i glavni je grad provincije Gvandong, komercijalni centar razvoja i pored Hong Konga najnaseljenije i najrazvijenije područije Azije. Nalazi se na jugu Kine, u zalivu koji je poznat pod imenom Biserna rijeka.

Sasvim drugačiji od glavnog grada Pekinga koji odiše bogatom tradicijom, Šangaj je grad svjetla, modernih staklenih građevina i intenzivne vreve koja traje 24 sata. Potekao od ribarskog naselja, danas je Šangaj najveći kineski grad s oko 20 milijuna stanovnika, koji je najintenzivniji razvoj doživio nakon 1990. godine, odnosno ekonomske reforme. Grad je to najbrže rastuće ekonomije u Kini te najveće kinesko trgovačko i financijsko središte.

Ova tri kineska grada čine moćnu cjelinu koja će svakoga zadiviti.

Program putovanja:

1./2. dan 19.04. i 20.04.  – Sarajevo Doha – Hong Kong

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 10:00, i prijava na let za Hong Kong, preko Dohe. Let za Dohu, avio kompanije Qatar airways – QR294 je u 12:35. Planirano vrijeme slijetanja u Dohu je u 18:40. – Presjedanje na let za Hong Kong u 03:25. po loklanom vremenu. Slijetanje u Hong Kong je predvidjeno za 20.04 u 16:05. Transfer do hotela, i prijava u sobe. Nakon odmora slijedi Večernji posjet Hong Kong harboru, mjestu gdje se održava 14-no minuti show Simfonija svjetla, spektakularan prikaz laserskih zraka, odskakanjem sa 33 ključna nebodera na obje strane luke. Noćenje.Povratak u hotel i noćenje.

 1. dan 21.04. – Hong Kong

Doručak. Slobodo vrijeme ili fakultativni izlet – Hong Kong. Početak ture po Hong Kongu započnite pješačenjem od Sheung Wana, uživajte u vožnji na najstarijem i najtradicionalnijem obliku zemljišnom prijevoza – tramvaju sagrađenom 1904 godine. Krenite zapadno od Sheung Wana, u jezgru urbana područja u Hong Kongu koja još uvijek održava okruženje prošlih tradicija.Posjetite Bonham Road, koji nudi egzotične suhe plodove mora na ulici, posjetite okolicu Cat Streeta, gdje možete napraviti kupovinu ili vježbati svoje vještine pregovaranja u jednom od brojnih antikvarijata i galerija. Kupovinu možete napraviti na Hollywood Road, koja se može pohvaliti nekoliko blokova od trgovine koje prodaju sve vrste suvenira poput kineskog namještaja, povijesnih suvenirnica, porculansku robu, pa čak i pogrebne stavke. Hollywood Road je također dom najvećeg Man Mo hrama u Hong Kongu. Dalje, pogledajte Centralne stepenice, svjetski najduže natkrivene stepenice, koje se prostiru na više od 800 metara! Probajte sočno voće iz jugoistočne Azije poput duriansa i rambutansa na jednoj od najstarijih Hong Kong tržnica. Konačno, završite svoje autentično Hong Kong  lifestyle iskustvo na lokalnoj kavani Cha Chaan Teng, gdje možete uživati u tradicionalnim kineskim napitcima poput čaja od mlijeka.

4.dan 22.04.  – Hong Kong – Kowloon – Hong Kong

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet – Kowloon. Ova turneja po Kowloonu i novom teritoriju počinje od Kowloon poluotoka i čini nekoliko zanimljivih zaustavljanja na putu do i od granice s Kinom. Wongtaisin Hram je najveći taoistički hram u Hong Kongu, a posjeti ga više od 3 milijuna vjernika godišnje. Posjet tipičnog starog ruralnog marketa koji prodaje svježe proizvode, dnevne potrepštine i elektroničku opreme. Posjet Lok Ma Chau vidikovcu gdje se pruža jedinstveni pogled na Shenzhen u Kini, posebno na njegovu gospodarsku zonu. Posjet Tsang Tai Uk , koji u prijevodu znači velika kuća. Izgrađen 1840. godine, izvorno zamišljen kao dom za bogate, no postao je utočište za raseljene obitelji nakon Drugog svjetskog rata. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan 23.04. – Hong Kong

Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ove metropole, shopping u Nathan ulici koja je jedna od najfotografiranijih ulica u Hong Kongu i poznata je po neonskim reklamama kojih ima na hiljade. Predlazemo posjete nekom od muzeja a za vecernje sate posjetru Food marketu u Haiphong marketu. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan 24.04. – Hong Kong – Makao – Hong Kong

Doručak. Slobodo vrijeme ili fakultativni izlet u Makao. Nakon doručka slijedi transfer do pristaništa, vožnja katamaranom do Macaua. Makao je grad u kojem je spojena Portugalska baština s moderniziranom arhitekturom. To je grad/država koji se odvojio od Kine, te je utočište Kineza za kockanje. Makao ima dugu povijest s bogatom i raznolikom kulturom, vlada i ljudi pridaju veliku važnost za očuvanje i razvoj kulture Makaoa prožete značajke kinesko-europskih kultura. Makao ima dosta kockarnica koje nude najširi spektar igara i sa imenom “Las Vegas od Orijenta”. Razne igre, uključujući blackjack, baccarat, rulet, “velike i male”, fan-tan.Većina casina u Makau rade 24 sata dnevno. Dakle, probajte svoju sreću i uživati svoj boravak u Makao. Okupljanje grupe i povratak u Hong Kong. Noćenje.

 1. dan 25.04. – Hong Kong – Guangdžou

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer prema Guangdžou. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Slijedi slobodno vrijeme ili fakultatino izlet – Guangdžou. Doručak. Guagdžou je savremeni četrnaestomilionski grad, treći po značaju u Kini. Krase ga moderne višespratnice i  drevne pagode, zeleni parkovi, pješačke zone, neobična historija, arhitektura i prirodne lljepote. Zaštitni znak grada je Statua pet jarčeva smještena u prelijepom parku Juesju. Jedan od najznačajnijih hramova grada je Pet besmrtnika poznat po velikom zvonu iz dinastije Ming. Po legendi hram je vezan za donošenje pirinča u grad i njegov uzgoj. U hramu Pet duhova se može čuti priča o nastanku grada a Hram pet banjan stabala je religiozno mjesto budističkih studija. U gradu se još mnogo toga može vidjeti i doživeti: kroz centar protiče Biserna rijeka koju ukrašavaju mnogobrojni mostovi; u neposrednoj blizini je Lotosova planina; blizu centra su park orhideja, zdanje opere, džamija, mnogobrojne značajne crkve kao i Mauzolej cara Nanjuza i Memorijalni kompleks Sun Jatsena, komandanta kineske revolucije i prvog predsjednika Kine. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan 26.04. – Guangdžou – Kaiping – Guangdžou

Doručak. Slobono vrijeme ili fakultativni izlet u Kaiping. Polazak autobusom na cjelodnevni izlet. U provinciji Kaiping, na dva sata vožnje od Guangdžoua, raštrkane su stotine višespratnih kula pod nazivom diaolou (kompleksi). Ove zanimljive gradjevine, izgradjene  od kamena, cigle, betona ili drveta, predstavljaju jasnu povezanost kineske gradnje i zapadne arhitekture. Tokom dinastije Cin, krajem 19. i početkom 20. vijeka, ove zgrade su bile napravljene kao privremena skloništa za nekoliko porodica  ili za pojedine bogate porodice i to kao utvrdjene rezidencije ili stražarnice. Tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka bilo je na svijetu više od 3000  ovakvih gradjevina. Do danas je sačuvano oko 1800 u oblasti Kaiping i oko 500 u regiji Taišan. Odabranih 20 je uključeno u svjetsko kulturno nasljedje Uneskoa. U sklopu kompleksa je i selo  Zili gde je smješten cio manastir sastavljen odn 15 zgrada diaolou. Na neke od njih se može i popeti i sa visine razgledati čitav manastirski proctor i okolina. Povratak u Guangdžou. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 27.04. – Guangdžou

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Danas je Guangzhou moderan grad koga odlikuju savremene gradjevine karakteristične za svetske metropole 21 veka, a trenutna polulacija je 12,7 miliona. Predlažemo Vam da posjetite centre kao što su Citic Plaza, River Tower i West Tower. Posjetite stare hramove i blistave čelične kule u okviru obilaska arhitektonskih znamenitosti. Posetite neki od četiri tematska parka Chimelong ako tražite avanturu i uzbuđenja.

 1. dan 28.04. – Guangdžou – Šangaj

Doručak. Polazak jutarnjim ekspresnim vozom za Šangaj. Rastojanje od 1450 km ovaj voz prevaljuje za nešto manje od 8 sati. Pušten je u saobraćaj u decembru 2014. godine i kreće se brzinom većom od 200 km/h. Po dolasku u Šangaj slijedi  transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan 29.04. –Šangaj

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada. Odlazak do People’s Squera, glavnog gradskog trga koji ukrašavaju monumentalne zgrade Velikog pozorišta, Muzeja naroda i Zgrade urbanističkog zavoda. Na trgu počinje i centralna ulica Nanjing Rd. puna prestižnih prodavnica, robnih kuća i restorana koja privlači goste iz cijelog svijeta naročito u večernjim satima kada demonstrira čudesne efekte neonskog svjetla. Obilazak Jujuan parka (Parka radosti), najpoznatijeg arhitektonskog kompleksa grada sa brojnim paviljonima, vještačkim jezercima, mostićima i stepeništima. Razgledanje Starog grada, nekadašnjeg centra naselja a danas vrlo posjećenog kvarta Šangaja, prepunog uskih ulica, pagoda i prodavnica sa raznovrsnom robom. Najposećenije mjesto u gradu je obala rijeke Huangpu ili Bund a preko puta je „šangajski Menhetn“ – Pudong sa ogromnim brojem staklenih solitera do kojih se može stići i tunelom ispod rijeke. Poslije podne odlazak do zgrade Svjetskog finansijskog centra, najvišeg zdanja u gradu, sa 97 spratova i raznim sadržajima. Da bi se liftom popelo na tu visinu potreban je svega 1 minut. U nastavku obilazak čuvenog Medjunarodnog izložbenog centra u čijoj su postavci predstavljeni gradjevinski planovi, planovi razvoja saobraćaja i uopšte budući razvoj grada.  Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan 30.04. –Šangaj – Sudžou – Šangaj

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Sudžou. Polazak autobusom na cjelodnevni izlet za Sudžou koji je već vijekovima poznat kao jedan od najlepših gradova Kine i mjesto gdje bogati mandarini grade svoje vile, od kojih su mnoge povezane sa mrežom jezera i kanala koji su gradu podarili reputaciju „Venecije istoka“. Grad je poznat po najlepšim parkovima od kojih je nekoliko steklo slavu i van granica zemlje. Posebno se izdvaja bašta i dom Vangšijuen, koja je u početku nosila naziv „Dvor deset hiljada svitaka“ , izgradjena po naredbi Ši Ceng Cija iz dinastije Song. Sa svojim kolibama, radnim paviljonima, vrtovima i jezerima, predstavlja pravo vizuelno uživanje i harmoniju. Bez obzira na mnogobrojne parkove, oaze mira i pomirenja, život u gradu je veoma živ. U uskim ulicama su kompaktno poredjane prodavnice sa različitom robom od kojih se izdvajaju one sa vezenim proizvodima i zelenim čajem. U gradu je i nekoliko fabrika čuvene kineske svile. Odlazak u fabriku svile. Poslije podne odlazak do Brda bijelog tigra sa grobnicim osnivača grada Sudžou He Lua i drevnom trinaestospratnom pagodom i ostacima zidina iz 5 vijeka p.n.e. Po legendi, na brdu se nalazi i sakrivena grobnica imperatora Hu Luaea iz dinastije U, koja je vladala Kinom izmedju 8 i 4 veka p.n.e. Povratak u Šangaj. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom.

 1. dan 01.05. –Šangaj – Doha – Sarajevo

Nakon fakultativnog izleta u Sudžou slijedi transfer na aerodrom i prijava na let za Dohu u 00:20. Planirano slijetanje u Dohu je u 06:00 nakon čega slijedi prijava na let Doha – Sarajevo u 07:10. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 11:35 po lokalnom vremenu.

CIJENA 

od 3399 KM – u slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika u bilo kom period, ne postoji mogučnost nikakve refundacije uplačenog iznosa.  Uplatu je potrebno u cijelosti izvrsiti prilikom rezervacije.

 

Cijena za rane rezervacije: 3499,00 KM za prvih 10 rezervacija ili za rezervacije do 31.12.2019. godina

 

Cijena kasnije 3699 KM

Cijena za karticno plačanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvečava za 100 KM / Obrocno plačanje do 6 mjeseci – cijena se uvečava za 210 KM / Obročno plačanje do 12 mjeseci – cijena se uvečava za 350 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Peking-Sarajevo sa pripadajućim taksama
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Hotelski smjestaj u hotelima sa 3*/4* prema itinereru putovanja, na bazi 12 noćenja
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Troškove organizacije i rezervacije

 

 

 

 

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 450 KM
 • FAKULTATIVNI IZLETI I Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 85 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 170 KM.
 • Individualni troskovi
 • Vize za Vijetnam (100 KM) i Tajland (100 KM)– agencija posreduje u izdavanju istih
 • Viza za Kambodju se dobija na granici – cca 40 USD.
 • Napojnice lokalnim pruzaocima usluga

 

 • Osobne troskove

 

 

 

NAPOMENE:                                                                                                   

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • AIR LINE TOURS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja AIR LINE TOURS d.o.o. Sarajevo.

 

Kalkulacija radjena na minimalno 15 prijavljenih putnika.

Rezervacija podrazumjeva uplatu avansa u iznosu od 30% od cijene aranžmana.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku