BosnianEnglishArabic

ISTANBUL 3

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

20.07 - 27.07

ISTANBUL JUL

8 dana Hotel 3/4* BUS

Podijeli

ZAPADNA TURSKA

ČANAKKALE – TROJA – BURSA – ISTANBUL – EDIRNE

8 dana 5 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLASCI: 20.07.2019.g.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.I 2.DAN ODREDIŠTE – EDIRNE – ČANAKKALE

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima – cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Ulazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Čanakkaleu. Po dolasku, posjeta šehidskom mezarju Čanakkale. Nastavak putovanja do centra grada. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN ČANAKKALE – TROJA – BURSA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Troji. Po dolasku mogućnost za fakultativni obilazak muzejskog dijela. Slobodno vrijeme za indiviudalno istraživanje. Nastavak putovanja prema Bursi. Po dolasku u Bursu odlazak na Vidikovac Tophane, zatim zajednički odlazak u džamiju Ulu. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Odlazak u hotel. Smještaj grupe. Noćenje.

4.DAN BURSA – ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Istanbulu. Po dolasku u Istanbul smještaj u hotel. Kraći odmor. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U povratku šetnja kvartom Sultanahmet. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN MINIATURK – PANORAMA – ČAMLIDŽA

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim prelazak na Azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari. Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. U zavisnosti od vremena i situacije, mogućnost za posjetu džamiji ČAMLIDŽA. Nakon toga povratak prema Evropskom dijelu grada, gdje slijedi posjeta muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN DOLMABAHČE DVORAC – TRG TAKSIM – ORIJENTALNO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, u kojem možete vidjeti bogatstvo i raskoš posljednjih Sultana osmanskog carstva. Nakon posjete odlazak na Trg Taksim, slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativno Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uživati uz folklor, trbušne plesačice i tursku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. I 8.DAN ISTANBUL – EDIRNE – ODREDIŠTE

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj – Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva – Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA PROGRAMA – 499,00 KM

-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj u Čanakkaleu, u hotelu 3/4* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobama);
  • Smještaj u Bursi, u hotelu 4* na bazi 1 noćenje sa doručkom (1/2 i 1/3 sobama);
  • Smještaj u Istanbulu u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobama);
  • Posjeta Edirnama (Džamija Selimiya);
  • Posjeta Šehidskom mezarju u Čanakkaleu;
  • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu (Kapaličaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Plava džamija);
  • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

  U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativne izlete i ulaznice;
  • MUZEJ TROJA – cca 20,00 EUR, KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR, DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM – cca 25,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00..
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM
  • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
  • Individualne troškove;

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku