BosnianEnglishArabic

ISTANBUL 4

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

12.08 - 18.08

ISTANBUL AVGUST

7 dana Hotel 3* BUS

Podijeli

KURBAN BAJRAM U ISTANBULU

7 dana 4 noćenja sa doručkom

PROGRAM I TERMIN PUTOVANJA: 12.08.2019.g.

1.I 2. DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča kratka šetnja po kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija i Aya Sofija (bez ulaznica)). Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN ISTANBUL / Krstarenje Bosforom – Dolmabahče dvorac – Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultatvino KRSTARENJE BOSFOROM, u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno vidjeti turbe Sulejmana Veličanstvenog i Hurem Sultan. Kratko se zadržati na vidikovcu, te spustiti ka brodici. Po dolaku na luku, započinje nezaboravno krstarenje, gdje ćete imati priliku da vidite: Galata most, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku iskrcavanje na Kabatašu, povratak prema hotelu tramvajem ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi – DOLMABAHČE koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda, odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Prilika da posjetite njihove odaje, i dvorišta u kojima su boravili. Po završetku slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN ISTANBUL / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju i slikanje. Nakon čega slijedi povratak ka evropskom dijelu, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. U poodnevnim satima odlazak na kvart EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Po dogovoru sa grupom mogućnost odlaska u tržni centar. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN ISTANBUL / Topkapi dvorac – Orijentalno veče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU koji je bio sjedište  Sultanima Osmankog Carstva. Obilazak kuhinje, divana, privatnih kancelarija, odaja, harema, te sobe u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne stvari za Islamski svijet, poput: otisak stopala Poslanika Muhameda, Njegov mač, dlaka sa brade, ogrtač… Po završetku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska u Plavu džamiju na Džuma namaz. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping.  U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na ORIJENTALNO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete u večernjem krstarenju cca 3h, uz trbušne plesačice, folklor, večeru i neograničenu količinu pića uživati do ponoći. Povratak u hotel.  Noćenje.

6.I 7.DAN ISTANBUL – EDIRNE – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama cca 10:00h. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA – 355,00 KM

-za uplate do 12.07.2019.

CIJENA PROGRAMA – 390,00 KM

-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.
 • Fakultativni izleti i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR; CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;

 • Doplata za jednokreventu sobu – 170,00 KM;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

 

 

NAPOMENA: Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te eventualnog poremećaja tržišnih vrijednosti, kao i izmjenu rute kretanja.

 

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku