BosnianEnglishArabic

ISTANBUL

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

24.06 - 30.06

ISTANBUL JUNI

7 dana Hotel 3* BUS

Podijeli

ISTANBUL / JUNI – bus

7 dana 4 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 24.06.2019

1.i 2.DAN ODREDIŠTE – ISTANBUL

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povrataku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN PRINČEVSKA OSTRVA

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva – koja su udaljena cca 75min vožnje brodicom. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. Povratak u Istanbul. Mogućnost odlaska na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN DOLMABAHČE – TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi – Dolmabahče dvorac, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping na Egipatskom bazaru i Kapaličaršiji. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

6.i 7.DAN ISTANBUL – EDIRNE – ODREDIŠTE

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj – Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva – Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA PROGRAMA – 385,00 KM

-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Loko tour Sultanahmet;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR,

TURSKO VEČE – 35,00 EUR…

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 165,00 KM
 • Individualne troškove;

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku