BosnianEnglishArabic

JORDAN

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

26.12 - 04.01

JORDAN 26.12. – 04.01.

8 dana AVION

Podijeli

JORDAN

Jordan je pun romantičnih asocijacija, koje su počele privlačiti gomile znatiželjnika. No svejedno, Jordan je zadržao svoju staloženost i mirnoću, a ujedno, stanovnici Jordana mogu se bez pretjerivanja svrstati negdje blizu vrha ljestvice gostoljubivih domaćina na svijetu. Službenog imena Hašemitska Kraljevina Jordan, graniči s Izraelom na zapadu, gdje protječe i rijeka Jordan, koja se ulijeva u Mrtvo more čija je obala najniža tačka na površini zemlje. Nova godina je savršena prilika za obilazak ove prekrasne zemlje…

Termin: 26.12. – 04.01. / 9 noći

Prevoz: AVION

KRATAK OPIS PUTOVANJA:

 1. DAN / 26.12.2019 / Sarajevo – Istanbul

Okupljanje putnika 2 sata prije leta na sarajevskom aerodromu. Let za Istanbul u 20:20 sati na liniji TK1026. Dolazak u Istanbul u 00:20 h po lokalnom vremenu.

 1. DAN / 27.12.2019. / Istanbul – Amman  – city tour

Nastavak leta za Amman u 01:40 h  na liniji TK814. Slijetanje u Amman– glavni grad Kraljevine Jordana, u 03:05 h (ujutro). Po dolasku doček od strane lokalnih partnera, te vožnja prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor . Noćenje u hotelu. 

 1. DAN /  28.12.2019 /  Amman- Jerash & Ajloun – Amman 

Nakon doručka u hotelu, polazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Jerash i Ajloun, udaljeni oko 48 km od Ammana. Jerash, kojeg mnogi nazivaju “Pompeijima Istoka”, najbolje je očuvani rimski grad, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama.  U gradu ćete pronaći 14 crkava koje datiraju još iz bizantijskog perioda. Nastavak obilaska Ajlouna. Povratak u Amman i noćenje u hotelu

 1. DAN / 29.12.2019./ Amman – Madaba – Planina Nebo – Kerak – Petra

Nakon doručka, krecemo ka Petri uz  cjelodnevni obilazak Madabe i planine Nebo. Vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu odakle je Mojsije (Musa a.s.) gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena sa planine se pruža fascinantan pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Nastavak vožnje ka Petri. Noćenje.

 1. DAN / 30.12.2019. / Petra

Doručak u hotelu te fakultativni cjelodnevni obilazak Petre. Petra, jedno od 7 svjetskih čuda koja predstavlja krunu putovanja Jordanom.. Krećemo u obilazak čuvenog “ružičastog” grada isklesanog u visokim crvenim stijenama, Petri. Ovo je najveća znamenitost Bliskog istoka koja je od Europljana bila skrivena sve do početka 19. vijeka, kao tajna koju su ljubomorno čuvali Beduini. Ovaj mistični grad su prije više od dvije hiljade godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama.

Za ahvaljujući svojoj bogatoj historiji, nevjerovatnoj ljepoti i odličnoj očuvanosti, Petra je uvrštena na listu svjetskog naslijeđa UNESCO-a.  Od turističkog centra do ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svijetu, stiže se jašući na konjima ili pješke. „Vrata Petre“ – Sik je  dugačak oko 2 kilometra i krivudav je prolaz između masivnih stijena. Ukrašavaju ga prirodne skulpture, ostaci starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 31.12.2019 / Petra – Wadi Rum

Nakon doručka u hotelu nastavljamo svoje putovanje prema spektakularnom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Wadi Rum je netaknuta od strane civilizacije, pustinja Jordana, izuzetne ljepote. Vjetar i sunce su hiljadama godinama formirali jedinstvene stjene, tjesnace I kanjone. U pustinji se mogu naći i planinari i ljubitelji istorije jer je tu i najviša tačka zemlje Džebel Rum (1754 metra). Neki crteži na stijenama su stari više od četiri hiljade godina pa nije ni čudo da je Wadi Rum od 2011 godine na spisku svetske baštine UNESCO-a.Tamo i danas žive beduinska plemena sa kamilama koja imaju specifičan način života prilagođen lokalnim uslovima i stalnom potragom za vodom. Predlažemo vam dvosatni fakultativni uzbudljivi pustinjski jeep safari Smještaj u Camp. Večera I noćenje. Sretna Nova godina.

 1. DAN / 01.12.2020 / Wadi Rum- Aqaba

Nakon doručka I odjave iz hotela, nastavljamo naše putovanje prema Aquabi, jedinom jordanskom gradu koji izlazi na Crveno more. Dolazak u večernjim satima. Smještaj. Noćenje.

 1. DAN / 02.01.2020 / Aqaba – Mrtvo more

Nakon doručka u hotelu, odjava te fakultativni odlazak na čuveno Mrtvo more koje je poznato po tome što se nalazi na – 400 m nadmorske visine (ispod nivoa mora); mogućnost kupanja u nevjerovatno toplom moru i terapije ljekovitim blatom. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti, a plivanje u Mrtvom moru je jedinstveno očaravajuće iskustvo koje možete doživjeti samo na ovom mjestu. Smještaj u hotel na Mrtvom moru. Noćenje

 1. DAN / 03.01.2020 / Mrtvo more –  Amman

Nakon doručka vožnja u Amman. Po dolasku obilazak Ammana: Citadela, Amfiteatar, centar grada te u zavisnosti od vremena fakultativni odlazak na Desert Castles. Dolazak u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 04.01.2020 / Amman  – Istanbul – Sarajevo

Rani polazak na aerodrome. Let za Istanbul u 05:45 h. Slijetanje u Istanbul je u 09:20 h, te nastavak leta za Sarajevo na liniji TK1021 u 11:05 h. Slijetanje na sarajevski aerodrom planirano je u 11:05 h.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Airline Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIRLINE TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

CIJENE ARANŽMANA:

Broj putnika

Cijena za rane rezervacije

do 15.08.

Cijena za rezervacije

 

minimalno 25 putnika

1990 KM

2190 KM

minimalno 15 putnika

 2190 KM

2290 KM

 

Aranžman uključuje:                                                                                                           Aranžman ne uključuje:

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul –Amman – Istanbul – Sarajevo       * PZO i fakultativne izlete

* smještaj u hotelima 3* I  4* u dvokrevetnim sobama, sa doručkom, 31.12.         * doplata za 1/1 sobu (KM)

večera uključena                                                                                                               * aerodromske taxe i TSC (279 Euro)

* transferi i izleti iz programa                                                                                            * ulaznice tokom izleta

* pratilac grupe (sa min. 15 bukiranih putnika)

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Jordanu

* jordanska viza  i organizacija putovanja

* obilazak Ammana

* izlet u Madaba, Planina Nebo, Kerak

* ulaznica za Wadi Rum

 

 

 

 

                                   

 

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku