BosnianEnglishArabic

JUZNA AMERIKA

POLAZAK IZ BUDIMPESTE

PUTOVANJA

05.04 - 24.04

JUZNA AMERIKA 05.04.-24.04.2020.

22 dana Hotel AVION

Podijeli

JUŽNA AMERIKA

KOLUMBIJA / PERU / CHILE / ARGENTINA / BRAZIL 05.04. – 24.04.2020

CARTAGENA, BOGOTA, LIMA, KUZKO, MAČU PIKČU, SANTIAGO (ČILE), BUENOS AIRES, IGUASU VODOPADI, TANGO, FUDBAL, RIO DE

ŽANEIRO, COPACABANA, GLAVA ŠEČERA….

 

20 DANA, 5 DRZAVA, 14 GRADOVA. – SKORO CIJELA JUZNA AMERIKA.

DAN 1 I 2. 05.04 I 06.04.2020 – DAN SARAJEVO BUDIMPESTA

Polazak Iz Sarajeva u vecernjim satima I voznja prema Budimpesti. Po dolasku u Budimpestu, odlazak na intervju za Argentinsku vizu ( Ovo vazi za osobe sa BH pasosem). Nakon intervjua, odlazak do hotela, smjestaj u isti I slobodno vrijeme. Nocenje.

DAN 07.04.2020. BUDIMPEŠTA – KARTAGENA (preko nekog od evropskih gradova)

Nakon dorcka, odjava iz hotela, preuzimanje pasosa u ambasadi I odlazak na aerodrom. Prijava na let za Kartagenu, preko nekog od Evropskih gradova..

 

DAN 08.04.2020. KARTAGENA

Po dolasku u Kartagenu, transfer do Santa Marte. Santa Marta je turističko središte na karipskoj obali. Transfer do hotela, prijava u hotel. slobodno vrijeme. Noćenje.

DAN 09.04.2020. KARTAGENA

Doručak, slobodno vrijeme ili Fakultativno razgledanje Kartagene. Kartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne

 

građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje. Transfer do hotela. Noćenje.

DAN 09.04.2020. KARTAGENA – BOGOTA

Rana odjava iz hotela I transfer na aerodrom. Let na relaciji Kartagena Bogota. Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Povratak u hotel. Noćenje.

 

DAN 09.04.2020. BOGOTA – LIMA

Rana odjava iz hotela I transfer na aerodrome. Prijava na let za Limu. Po dolasku u Limu, slijedi transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Lime u pratnji lokalnog vodiča.

 

LIMA – razgledanje prijestonice Perua, koja  je  od  svog       osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. stoljeću važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na  kome  se  nalaze  sjajne  stare  kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska vijećnica, predsjednička i biskupova palača. Vožnja kroz grad do čuvenog samostana San Francisco  sa svojim tunelima  I  katakombama. Kasnije, obilazak jednog od najzanimljivijih muzeja – Muzej zlata.

Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 10.04.2020. LIMA – KUSKO

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Kusko. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gdje su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.

 

DAN 11.04.2020. KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO

Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim

 

autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od

kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

DAN 12.04.2020. KUSKO – RAINBOW PLANINA – CUSCO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na jedinstveni I najvisociji vrh na Andama – Rainbow planina. Imat cete mogucnost

popeti se na 5200m nadmorske visine. Po povratku u Kusko slijedi odlazak do hotela, nočenje

 

DAN 13.04.2020. KUSKO –SANTIAGO DE ČILE

Transfer na aerodrom. Polijetanje za Santijago PREKO La Paza. Po dolasku slijedi transfer do hotela I smjestaj u isti. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada,

u kojem ćemo vidjeti puno lijepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsjednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na cijeli grad. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

DAN 14.04.2020. SANTIAGO DE ČILE

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Vinna del Mar I Vallparaiso. Noćenje.

DAN 15.04.2020. SANTIAGO DE ČILE

Dorucak, slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje ovog prelijepog grada. Nocenje.

 

 

        DAN 16.04.2020. SANTIAGO DE ČILE – BUENOS AIRES

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Buenos Aires. Po dolasku slijedi fakultativno, poludnevno razgledanje grada, koje će obuhvatiti vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, trg ” Maja” , ” Casa Rosada” (Predsjednička palata), Katedralu, ” Kabildo” -Gradsku vijećnicu, pozorište ” Kolon” , Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gdje se nalazi istoimeno groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada ” La Boca” , interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Poslije podne poludnevni fakultativni izlet do delte reke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu vidjeti veoma lijepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani i puno zelenila i cvijeća. Noćenje. Transfer do hotela, smještaj i noćenje. 15.DAN 17.04.2020. BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom ” Gaučo tura” sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se

steći prava slika o životu ” kauboja” Južne Amerike. Uveče fakultativno – večera sa tango predstavom. Čuvena igra rođena je baš u ovom gradu, gde se još uvijek igra na pravi način. Noćenje. 16.DAN 18.04.2020. BUENOS AIRES BUENOS AIRES Doručak.

Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom.

Noćenje.

 

17.DAN  19.04.2020.   BUENOS AIRES –IGUASU VODOPADI

Doručak. Transfer na aerodrom. Polazak za do Iguasu Vodopada avionom u jutarnjim satima. Dolazak u prijepodnevnim satima. Nakon čega slijedi obilazak Argentinske i brazilske strane Iguasu vodopada, uz šetnju dvjema stazama sa kojih se perfektno vide i brazilska i argentinska strana vodopada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

18.DAN 20.04.2020. IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za

Rio u jutarnjim satima. Dolazak u popodnevnim satima. Transfer do

hotela. Smještaj. Šetnja upoznavanja oblasti Kopakabane. Noćenje.

DAN 21.04.2020. RIO DE ŽANEIRO Doručak. Po mnogim

kriterijumima, Rio je jedan od najljepših i najuzbudljivijih gradova na svijetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najljepši ukras grada – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Glava šećera i Korkovado sa čuvenom statuom krista Spasitelja, ulica Branko, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Naše cjelodnevno fakultativno razgledanje obuhvatiće sve ono po čemu će vam Rio ostati u nezaboravnoj uspomeni. Noćenje.

DAN – 22.04.2020. RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupanje na plazama Ipanema i Kopakabana. Noćenje.

21. I 22.DAN (23.04. I 24.04.2020.)

RIO DE ŽANEIRO–EVROPA – SARAJEVO – Doručak. Slobodan dan. Poslije podne transfer na aerodrom. U Poslijepodnevnim / vecernjim satima let do neki od Evropskih gradova. Po dolasku slobodno vrijeme do leta za neku od slijedecih destinacija: Budimpesta, Zagreb ili Dubrovnik. Po slijetanju u neki od navedenih gradova slijedi transfer do Sarajeva.

Putnici koji posjeduju BH pasoš trebaju vizu za Argentinu i Peru.

CIJENA – 2999 € za rane rezervacije do 15.10.2019.

Cijena kasnije 3200 €

 

U cijenu uključeno:

Autobuski prevoz do Budimpešte, gdje cemo ishodovati vizu za Argentinu I odakle ce biti organizovan let

Avio karte sa pripadajucim taksama

Transferi

Hotelski smjestaji u hotelima sa 4* na bazi BB

Transferi izmedju gradova autobusom ili avionom

Pratioc putovanja

Organizacija putovanja

 

U cijenu nije uključeno:

Individualni troskovi

fakultativni izleti

PZO

Viza za Argentinu 150 USD – Placa se u Budimpesti

viza za Peru – cca 100 KM – agencija ishoduje – placa se u agenciji.

 

Potrebna dokumentacija za vizu za Peru:

Pasoš koji vrijedi minimalno 6mjeseci ii ma 3 slobodne stranice.

Popunjena aplikacija za Vizu – dobit žete u agenciji;

Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 3,5 x 4,3 cm, bez naočala, nakita, (printana i digitalna verzija u JPEG formatu)

Rezervacija avio karte – agencija obezbjedjuje.

Hotelska rezervacija – agencija obezbjedjuje.

 

 

Potrebna dokumentacija za vizu za Argentinu:

Važeći pasoš;

Aplikacijski obrazac, popunjen. (Njega ćemo dobiti u ambasadi;

Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 4 x 4 cm, bez naočala;

Rezervacija povratne avionske karte (agencija obezbjedjuje);

U slučaju da aplikant nije državljanin BiH – dokaz o migracionom statusu – ovjeren pecatom suda;

Dokaz o posjedovanju sredstava kojim ćete moći pokriti vaš boravak u Argentini. (kreditne kartice, potvrde od banke zadnjih 6 mjeseci – originalni dokument, ovjeren od strane banke.)

Hotelska rezervacija – agencija obezbjedjuje

Potvrda o zaposlenju ovjerena od strane notara;

Savjetuje se da dostavite i potvrdu o posjedovanju nekretnine, penzije, ili neki drugi dokument koji vi smatrate kao dobrim dokazom, da se imate namjeru vratiti u BiH.

U slučaju da je aplikant student, pootrebno je da fakultet izda potvrdu da ste student tog fakulteta.

Plan i program putovanja.

Ukoliko dokumenti nisu na engleskom, potrebno je iste prevesti.

 

Svi aplikanti su dužni samostalno dostaviti dokumentaciju ambasadi, na email: eungr@mrecic.gov.ar, pozivajući se na agenciju airline tours. Ukoliko se ne snalazite najbolje, mozete doći nama da Vam pomognemo u istom, nakon sto prikupite svu potrebnu dokumentaciju.

 

Apliciranje za vizu za Argentinu, potrebno je najkasnije 10 dana prije puta. Za putovanje vrijede Posebni uslovi putovanja:

Uplate:

Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM

60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja

31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

 

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od putovanja i za  nejga se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

 

Otkazi od strane putnika:

u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava 500 KM

U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.

u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

 

Za realizaciju putovanja je potrebno minimalno 10 prijavljenih putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

  •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

  •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

  •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

  •    E-mail: airline@bih.net.ba

  •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

  •  Radno vrijeme:

    Pon-Pet 09:00 -20:00
    Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku