BosnianEnglishArabic

KATAR DOHA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

30.10 - 03.11

KATAR DOHA 30.10.-03.11.

5 dana Hotel AVION

Podijeli

Ljeto u oktobru

KATAR – DOHA   

Termin putovanja: 30.10 – 03.11. / 5 dana – 4 noći

Prevoz: Avion

Doha, grad koji odiše luksuzom i ekstravagancijom. Na ovom putovanju upoznaćete svu raskoš Dohe koja je bazirana na spoju tradicije i nezaustavljivih modernih težnji ovog dijela svijeta. Posebnu pažnju plijene luksuzno izgrađene zgrade koje krase ovaj grad, smješten u Perzijskom zaljevu. Sportske dvorane, muzeji, luksuzni tržni centri samo su dio onoga što današnja Doha nudi. Doha predstavlja poslovni centar tamošnje regije. Ovaj moderan grad je smješten na prekrasnoj pješčanoj plaži sa koje posjetioci mogu posmatrati spektakularne izlaske sunca, gde se mogu zabaviti, kupati i uživati…

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – DOHA / 30.10.2019

Sastanak putnika na aerodromu dva sata prije polijetanja aviona . Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let na liniji QR294 (Qatar Airways) u 12.00 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 19:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela,  te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

2.DAN /  DOHA  / 31.10.2019

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na poludnevni obilazak Dohe, brzorastućeg i uzbudljivog grada kontrasta. Obilazak počinje odlaskom u fascinantni Muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjeta kompleksu Qatara cultural village i četvrti Zapadni Zaljev odakle možete uživati u pogledu prema starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije. Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN / DOHA / 01.11.2019

Doručak Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet u katarsku pustinju. Jedna od najvećih atrakcija za boravka u Dohi svakako je pustinjski safari, imate priliku iskusiti jedinstvenu vožnju po pustinjskim dinama. Odlazak džipovima prema jugu Katara. Nezaboravna vožnja po dinama  nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, surfanju na dinama, itd. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel u Dohi. Noćenje

4. DAN / DOHA / 02.11.2019

Doručak. Sobodan dan za uživanje u veličanstvenom gradu, I uživanje na plažama Dohe. Noćenje u hotelu.

5.DAN / DOHA – SARAJEVO/  03.11.2019

Doručak, odjava iz hotela i transfer na aerodrom najmanje 3 sata prije poljentanja. Po dolasku na aerodrom Doha, slijedi prijava na let za Sarajevo na liniji QR293 (Qatar Airways) Dolazak u Sarajevo je  predviđen je u 11.00 sati.

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Airline Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Airline Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIRLINE TOURS.  Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu..  KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Royal Riviera Hotel 4* ili sličan CIJENA ZA RANE REZERVACIJE 20.07. CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE:
Minimalno 20 uplata 1099 KM 1199 KM
Minimalno 15 uplata 1199 KM 1299 KM

Aranžman uključuje:                      

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo  – Doha  – Sarajevo
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom
 • Povratni transfer autobusom aerodrom –hotel – aerodrom
 • Pratilac putovanja iz Airline Tours-a
 • Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne uključuje:

 • Aerodromske taxe 159 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 275 KM
 • Fakultativne izlete
 • Troskove iskodjenja vize: 149 KM

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku