BosnianEnglishArabic

LISABON

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

04.03 - 10.03

LISABON 04.03.-10.03.2020.

7 dana Hotel AVION

Podijeli

LISABON

04.03.-10.03.2020.

 

Otkrijte jedan od najljepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom Fada. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji dio Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti Fado; obiđite znamenitosti historijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima., Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN (04.03.2020.) SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo  dva sata prije leta. Prijava na let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 11:40. Planirani dolazak u Istanbul je u 15:25. Nakon slijetanja, slijede pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga, i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Opcija zajedničkog odlaska na starog dijela grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN (05.03.2020.) ISTANBUL – LISABON

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Istanbul – Lisabon u 13:15. Planirano slijetanje u Lisabon je u 15:20. Nakon slijetanja slijede pasoške kontrole, preuzimanje prtljaga i transfer prema hotela. Po dolasku u hotel slijedi prijava, slobodno vrijeme i opcija odlaska na fakultativni Fado veče.  Fado (portugalski: „sudbina”) je glazbeni žanr koji se prati od 1820-ih u Portugalu, ali vjerojatno ima ranije početke. Karakteriziraju ga tužne melodije i tekstovi, često o moru i životu siromašnih. Naziv za glazbu je saudade (nostalgija, čežnja za domom). Neki entuzijasti tvrde da je fado mješavina ritmova afričkih robova iz Brazila s tradicionalnom glazbom ruralnog Portugala, uz arapske utjecaje. Povratak u hotel. Nocenje.

 1. DAN (06.03.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Lisabona koji mnogi nazivaju gradom sunca, pored Pariza, drugim svjetskim gradom “svjetlosti”.  Svako ko nije vidio Lisabon, nije vidio ljepotu – tako bar tvrde Portugalci. Najljepša “arterija”, koja prolazi tim lijepim gradom, ušće je rijeke Tagus koja se ulijeva u Atlanski okean i gradi jezero koje se naziva Mar de Plaha – jednu od najljepših prirodnih luka na svijetu. Ovaj lijepi grad probudit će u Vama melanholiju dok se budete opraštali od njega slušajući fado – pjesme o ljubavi i smrti. Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima sa  povijesnim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro, dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960)… Povratak u hotel i noćenje.

 1. DAN (07.03.2020.) LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – ESTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelijepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema najzapadnijoj tački kontinentalnog dijela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak putovanja prema Estorilu. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme i Noćenje.

 1. DAN (08.03.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, obilakse dijelova grada koje nismo posjetili,  shopping, i uzivanje u prekrasnim ulicama i trgovima velicanstvenog Lisabona. Prilika za posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 eura); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Noćenje.Nocenje.

 1. DAN (09.03.2020.) LISABON – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Lisabon – Istanbul u 16:15. Planirano slijetanje u Istanbul je u 10.03. u 00:05 po lokalnom vremenu (+2 h u odnosu na Lisabon). Transfer prema hotelu. Prijava i nocenje.

 1. DAN (10.03.2020.) ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 10:40. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 10:45 po lokalnom vremenu.

CIJENA: 1349 KM ZA PRVIH 5 REZERVACIJA

1399 KM ZA REZERVACIJE DO 30.12.2019.

1499 KM ZA OSTALE REZERVACIJE

 

 

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSLATI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Istanbul – Lisabon – Istanbul – Sarajevo – Turkish Airlines sa pripadajućim taksama,
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad u Istanbulu i Lisabonu
 • Hotelski smjestaj u hotelu sa 4* u Istanbulu – 2 nocenje sa doruckom u polasku i povratku,
 • Hotelski smjestaj u hotelu sa 3* u Lisabonu – 4 nocenja sa doruckom
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja – minimlano 15 prijava
 • Troškove organizacije i rezervacije

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 320 KM
 • FAKULTATIVNI IZLETI- cijene ce biti naknadno objavljenje
 • Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 14 KM, osobe od 60 do 70 godina plaćaju 28 KM.
 • Individualni troskovi
 • Napojnice lokalnim pruzaocima usluga

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku