BosnianEnglishArabic

MALDIVI

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

20.11 - 29.10

MALDIVI-7 NOCENJA U RAJU

2799 dana Hotel AVION

Podijeli

MALDIVI 7 NOĆENJA U RAJU!!!

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN – AERODROMSKE TAXE UKLJUČENE!

Period putovanja: 20.11. – 29.11.2019.

 

Maldivi Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom… na Maldivima se snovi ostvaruju.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

 

1. DAN / 20.11. / SARAJEVO – DOHA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dohu u 12:00h na letu QR294. Slijetanje u Dohu planirano je u 19:15h.  Odmor do nastavka leta. (SVA VREMENA SU LOKALNA).

2. DAN / 21.11. / DOHA – MALE – MAAFUSHI

Nastavak leta za Male planiran je u 02:10h na liniji QR672. Slijetanje na Maldive u 09:00h te transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom… Večera. Noćenje. (SVA VREMENA SU LOKALNA).

3. DAN – 8. DAN / 22.11. – 28 .11. / MAAFUSHI

Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka.

Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:

Ronjenjenje i snorklingMaldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svijetu. Za sve one koji žele uživati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svjetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svijetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodićem. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srest ćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su također očaravajući. Za certifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtit ćete ga dugo, jer ovo mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Uživjate u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pjesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrana na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražite podvodni svijet i  koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.

Potraga i snorkling sa kit ajkulom.  Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. DAN / 28.11. / MAAFUSHI – DOHA

Na dan 28.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Dohu. Let za Dohu  je QR675  u 20:20h, a slijetanje je u 23:20h. Odmor do nastavka leta. (SVA VREMENA SU LOKALNA).

10. DAN / 29.11. /DOHA – SARAJEVO

Prijava na let QR293 te poljetanje za Sarajevo u 07:00h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:00h. (SVA VREMENA SU LOKALNA).

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI

Hotel Arena Beach 4* ili sličan http://www.arenabeachmaldives.com/ CIJENA ZA RANE REZERVACIJE DO 31.10. CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE:
MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH 2799 KM 2899 KM
MINIMALNO 15 – 20  PRIJAVLJENIH 2899 KM 2999 KM

Hotel Arena Beach 4*: dijete do 1,99 god ima popust na aranžman 1900 KM / dijete 2 – 12 godina ima popust na aranžman: 430 KM

Napomena:  U slučaju manjeg broja prijava od 15 putnika, cijena aranžmana se uvećava radi primjene individualnih cijena.                                                                                                                                                                                     

U cijenu uključeno:

 • Let na relaciji Sarajevo – Doha – Maldivi – Doha – Sarajevo
 • Aerodromske taxe
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi  polupansiona
 • Svi transferi navedeni u programu
 • Pratilac putovanja iz Relax–a na minimalno 20 prijavljenih

 

U cijenu nije uključeno:

 • Fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Osiguranje
 • Ručkove
 • Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni pod aranžman uključuje

 

 

NAČIN PLAĆANJA:  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju – SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIR LINE TOURS
Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka putovanja turistička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije početka putovanja. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje.
USLOVI OTKAZA:  Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40 – 30 dana prije polaska: 40% storno troškova; za 30 – 20 dana prije polaska: 50% storno troškova; 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:  Agencija zadržava pravo da u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu – nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 – 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku