BosnianEnglishArabic

MILANO + VERONA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

22.11 - 25.11

MILANO + VERONA

4 dana Hotel BUS

Podijeli

posjetite sa nama grad koji je sinonim elegancije, stila i ljepote…

Milano + Verona

Milano – Najveći je grad sjevera Italije, centar regije Lombardija u najbogatiji grad Italije. Pun tajni i iznenađenja, Milano je grad u kome možete naučiti o Italiji više nego u bilo kom drugom dijelu zemlje. Zapanjujuće lijep zamak Sforce u čijem je okruženju 3.500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala. Sinonim elegancije, stila i ljepote. Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mjesto odakle nam dolaze modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, doživljaj koji ćete pamtiti čitav život. Milano će Vas oduševiti. Grad je stvoren od krajnosti: navike i raznovrsnosti, bogatstva i siromaštva…

Termin: 22.-25.11.2019  / 2 noći  

Prevoz: AUTOBUS

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / SARAJEVO – VERONA / 22.11.2019.

Polazak iz Sarajeva u 18 h ispred Zemaljskog Muzeja. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe.

II DAN /  VERONA – MILANO / 23.11.2019.

Doalzak u Veronu u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak grada ljubavi. Razgled grada poznatog po čuvenoj zabranjenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Ovom prilikom možete vidjeti  PIAZZA DEI SIGNORI – PIAZZA DELLE ERBE – JULIJINA KUĆA – PIAZZA BRA – ARENA DI VERONA. Nastavak vožnje ka Milanu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

III DAN / MILANO – locco / 24.11.2019.

Doručak. Nakon doručka preporučujemo poludnevni fakultativni obilazak Milana uz pratnju lokalnog vodiča na našem jeziku (bez ulaznica) obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu ,Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i najprije je napravljena kao Gradska vjećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posjetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sada muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i posljednje Mikelandjelovo delo – Pijeta Rondanini. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

IV DAN / MILANO – SARAJEVO  / 25.11.2019.

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom ka Bosni i Hercegovini uz usputna zaustavljanja po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo oko ponoći.

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE ARLINE TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Cijene aranžmana po osobi:

Hotel B&B Milano Sesto San Giovani 3* ili sličan Cijena za rane rezervacije do 30.09. Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 uplata 299 KM 359 KM
Minimalno 30 uplata 359 KM 399 KM

 

Aranžman uključuje:                                                                                               Aranžman ne uključuje:

* autobuski prijevoz na relaciji Sarajevo – Milano – Sarajevo                                           * PZO

* smještaj u hotelu u 1/2  sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom                                 * doplata za jednokrevetnu sobu: 125 KM

* organizacija putovanja                                                                                                          * fakultativne izlete i ulaznice

* pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)                                                                   * boravišnu taxu koja se plaća direktno na

recepciji hotela i iznosi 3 eur po osobi i danu

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

  •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

  •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

  •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

  •    E-mail: airline@bih.net.ba

  •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

  •  Radno vrijeme:

    Pon-Pet 09:00 -20:00
    Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku