BosnianEnglishArabic

MOSKVA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

06.10 - 13.10

MOSKVA- ST. PETERSBURG

8 dana AVION

Podijeli

MOSKVA –ST.PETERSBURG

Moskva prekrasna, očaravajuća i zadivljujuća! Tajanstveni grad koji čuva uspomene na velike historijske događaje, važne historijske ličnosti, umjetnička i kulturna ostvarenja. U Moskvi se spajaju tragovi drevne historije i savremene tehnologije, dva različita vremena žive u skladu i obogaćuju sve posjetioce ovoga grada nezaboravnim iskustvom. Prijestolnicu Rusije nemoguće je u potpunosti upoznati čak i ako živite cijeli život u njoj. To je grad pun tajni i iznenađenja.St. Petersburg se nalazi na ušću rijeke Neve i na ostrvima njene delte, prostire se na obali finskog zaliva Baltičkog mora, a smatra seod jednim od najljepših gradova na svijetu, koji harmonijom svoje arhitekture plijeni i privlači turiste sa svih strana svijeta… 

Prevozno sredstvo: AVION

Termin: 06.10. – 13.10.2019 / 8 dana – 7 noćenja

Kratak pregled putovanja:

 

 

 1. Dan / 06.10. / SARAJEVO – ISTANBUL – MOSKVA

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu, 2 sata prije leta. Let za Istanbul u 09:10 h na liniji TK 1022. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu u 12:05 h (lokalno vrijeme). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti na aerodromu do polijetanja aviona za Moskvu u 16:15 h na liniji TK 415. Obrok će Vam se služiti tokom leta u avionu uz piće i kafu. Slijetanje u Moskvu predviđeno je u 19:05 h (po lokalnom vremenu). Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga, doček od strane lokalnog vodiča te organizirani prevoz do hotela u Moskvi uz panoramski – noćni obilazak Moskve, smještaj i noćenje.

 1. Dan / 07.10. / MOSKVA

Nakon doručka u hotelu predlažemo oko 9:00 h fakultativni odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskva u deset milionski grad. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Vožnja pored pozorišta Boljšoj, stadiona Lužniky, univerziteta Lomonosov, i dalje prolazimo uz zidine Kremlja, iza kojeg će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, sve do Crvenog trga. Šetnja čuvenim trgom kojeg okružuju istaknute zgrade: crkva Vasilija Blaženog, najprepoznatljiva zgrada u Moskvi, Lenjinov mauzolej s grobnicama slavnih Rusa. Obići ćemo I Memorial džamiju na Poklonnaya Gora kao i ulice Tverska i Arbat koju krase mnoge prodavnice, lokali i galerije. Nije predviđen grupni ulazak u navedene objekte. Nakon upoznavanja sa ruskom prijestonicom, krećemo na fakultativni razgled Kremlja, dvorac-tvrđava sa 20 tornjeva i nekadašnja rezidencija ruskih careva i patrijarha koja će Vas impresionirati.  Kremlj je simbol Ruske federacije u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Nakon Kremlja slijedi obilazak muzeja Borodinske bitke posvećenog jednoj od najkrvavijih bitki tokom Napoleonovog prodora u Rusiju. Nakon prekrasno ispunjenog dana, povratak u hotel. Povratak u hotel i noćenje.

 1. Dan / 08.10. / MOSKVA – SERGIEV POSAD (LAVRA) – MOSKVA
  Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na izlet u mjesto Sergiev Posad (70 km od Moskve) gdje ćete imati mogućnosti dobiti uvid u život pravoslavnih monaha. Tu se nalazi jedan od najvažnijih pravoslavnih samostana, Sergejev samostan i crkva Sv. Trojice s prekrasnim ikonama. Priuštite si pravi ruski ručak (uz doplatu)i kušajte boršč.  Umjesto ovog izleta možete birati i fakultativni obilazak Kolomenskoje i galerije Tretjakov u kojoj se nalazi jedna od najvećih zbirki ruske umjetnosti. Poslije divno ispunjenog dana, povratak u hotel oko 17:00 h. Noćenje.
 2. dan / 09.10. / MOSKVA – ST. PETERSBURG

Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer prema stanici za transfer vozom za St . Petersburg. Polazak brzim “Sapsan” vozom – vožnja traje tačno 4 h, u polijepodnevnim satima dolazak u St. Petersburg nakon čega Vam poklanjamo GRATIS razgled grada u pratnji lokalnog vodiča.

St. Petersburg je kulturna prijestolnica Rusije, a odlikuju ga raskošne palače i kanali. Zbog vojnih aspiracija Šveđana podignuta je tvrđava Petra i Pavla, koju ćemo obići (doplata za ulazak), te saznati da su njeni topovi korišteni jedino kao signal za upozorenje od poplava, a 200 godina je služila kao politički zatvor. Neizbježna je katedrala Sv. Petra i Pavla, gdje je pokopan Petar Veliki te svi ostali ruski carevi nakon njega, Ljetni vrt, Ljetna palača samo izvana. Obići ćemo i jednu od najvećih svjetskih katedrala s kupolom, katedrala Sv. Izaka, koja prima do 10.000 ljudi. Vidjet ćemo njenih 112 granitnih stupova, mozaične slike, ikone, ukrašene mramorne ploče, obići ćemo i Kazan katedralu, Plavi most, Nevsky prospect (najveća i najvažnija avenija St. Petersburga), te Katedralu-Dzamiju  St. Petersburga.  Dolazak u hotel I prijava. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje u hotelu.

 1. Dan / 10.10. / ST. PETERSBURG – ERMITAŽ –PETERHOF – ST. PETERSBURG

Nakon doručka u hotelu, predlažemo fakultativni odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirkom od preko tri miliona umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda fakultativni odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku, fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Gornji vrt i donji park imaju 150 fontana i 4 monumentalne kaskade. Park i dvorci Peterhofa pripadaju listi Svjetske baštine UNESCO-a. Povratak u hotel i noćenje.U večernjim satima predlažemo fakultativni organizirani odlazak na večeru u restoranu “Mindal” ili sličan. Povratak u hotel i noćenje.

 1. Dan / 11.10. / ST. PETERSBURG – PUSHKIN – YUSOPOVA PALATA – ST.PETERSBURG

Nakon doručka u hotelu, predlažemo fakultativni odlazak do mjesta Pushkin (Carsko selo), nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljenog otprilike 25 km od St. Petersburga. Slijedi razgled raskošne palače Katarine Velike sa čuvenom jantarskom sobom, dvorane optočene ogledalcima, slikama i pozlatom, koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Slijedi odlazak u famoznu Yuspopov palate smještenu uz Moika rijeku.Povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan / 12.10. / ST. PETERSBURG –ISTANBUL

Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odjava iz hotela, te organizirani transfer prema aerodromu. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 402 u 15:15 h. Slijetanje u Istanbul u 18:45 h po lokalnom vremenu te transfer i smještaj u hotel po izboru aviokompanije Turkish Airlines. Noćenje u hotelu.

 1. dan / 13.10. / ISTANBUL-SARAJEVO
  Rani organizirani transfer do aerodroma u Istanbulu. Prijava na let za Sarajevo na liniji TK 1021 u 07:15 h. Slijetanje na aerodrom u Sarajevu predviđen je u 08:10 h po lokalnom vremenu te se tu i završava se naše magično putovanje, do nekog novog zajedničkog Putovanja…

 

Cijena aranžmana:

BROJ PUTNIKA Za rane rezervacije do 20.07 Za redovne rezervacije
Min. 30 prijava 999 KM 1.150 KM
Min. 20 prijava 1.150 KM 1.250 KM
Min. 15 prijava 1.250 KM 1.350 KM

 

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:                                                                                                                    

* avio prevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Moskva i St. Petersburg- Istanbul-Sarajevo

* smještaj u 1/2 sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom:

* 3 noći u Moskivi AZIMUT Olympic Moscow, Hotel 4* ili sličan

* 3 noći u St. Petersburgu Park Inn Nevsky 4* / Grand Chaikovsky 4* ili sličan

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

* aerodromske takse i TSC ( cca 245 eur )

* PZO i fakultativne izlete

 

 

 

                                   

 

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku