BosnianEnglishArabic

PARIS - GRAD SVJETLOSTI

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

21.11 - 25.11

PARIZ – GRAD SVJETLOSTI

5 dana Hotel AVION

Podijeli

“PARIZ – GRAD SVJETLOSTI…”

(5 DANA, AVION)

21.11. – 25.11.2019.

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees…

 1. DAN – SARAJEVO – PARIZ
  Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji AIR SERBIA let JU113 u 14.40h. Po slijetanju u Pariz u 17.05h (let JU314), transfer u hotel.  Slobodno vrijeme za kraći odmor. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak grupe METROOM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site…). Kraće upoznavanje sa boemskom četvrti grada, prilika za večeru u nekom od malih restorana u ovoj živopisnoj četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.
 2. DAN – PARIZ
  Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Toranj Montparnasse* (fakultativno), Palata Invalida (Les Invalides), Marsova polja (Champ-de-Mars), most Aleksandra III, muzej LOUVRE, Trg Concorde, Jelisejska polja (Avenue des Champs-Elysees), Trijumfalna kapija  (l’Arc de Triomphe), Trocadero, Moulin  Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona… Povratak u hotel. Slobodno veče… Noćenje.
 3. DAN – DISNEYLAND
  Dorucak. Fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 10 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije… Posjetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi… Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu…
 4. DAN – VERSAJ I LOUVRE + SHOPPING
  Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima.  U podnevnim satima povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada i posjetu najpoznatijim shopping centrima i ekskluzivnim robnim kućama „Galeries Lafayete“ i „Printemps“ u kojima izlažu evropski i svijetski modni kreatori.

Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE»  (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena… Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III…). U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» – Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARIZIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću…

Mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE (Mulen Ruž), jedan od najpoznatijih svjetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“… Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN – PARIZ – SARAJEVO

Doručak. Transfer na aerodrom, let za Sarajevo na liniji Air Serbia let JU311 u 09.25h. Dolazak u Sarajevo u 13.50h (let JU112).           

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA do 30.09.2019.

HOTEL Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u    1/2 sobi Cijena u

1/1 sobi

IBIS, CAMPANILE 3* ili sličan 3* 899,00KM 899,00KM 1159,00KM

  

 * NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI U ODABRANOM TIPU SOBE

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA do 01.10.2019.

HOTEL Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u    1/2 sobi Cijena u

1/1 sobi

IBIS, CAMPANILE 3* ili sličan 3* 1099,00KM 1099,00KM 1359,00KM

  

 * NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI U ODABRANOM TIPU SOBE

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Pariz – Sarajevo (via Beograd)
 • Transfer od aerodrom – hotela – aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
 • Aerodromske takse – 260,00KM
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM

NAPOMENE (OBAVEZNO PROČITATI!!!):

 • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

           

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku