BosnianEnglishArabic

PEKING

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

22.03 - 31.03

PEKING/SANGAJ 22.-31.03.2020.

10 dana Hotel 4* AVION

Podijeli

PEKING / ŠANGAJ

22.- 31. mart 2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1-2  DAN  (22 / 23 .03.2020.)   SARAJEVO-PEKING

Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu u 10:00 sati. Planirani let za Peking preko Dohe je u 12:00 sati. Dolazak u Dohu. Let iz Dohe za Peking je u 01:55 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Peking u 14:45 sati po lokalnom vremenu.

Po dolasku u Peking, sastanak sa lokalnim vodičem, te transfer na večeru. Poslije večere odlazak u hotel i prijava. Noćenje.

 

3  DAN  (24.03.2020.)    PEKING

Nakon doručka, dan započinjemo obilaskom Tian’anmen Square, najveći moderni trg na svijetu. Tian’anmen je izgrađen 1417.godine i služio je kao ulazna kapija u Kraljevsku palaču. Famozni portret Mao Ce Tunga stoji obješen na zidu na kapiji „Gate of Heavenly Peace“.

Slijedi posjeta kraljevske palače, poznatije kao Zabranjeni grad – Forbidden City, koja je bila kraljevska palača za vrijeme dinastija Ming i Qing. 24 vladara su tu živjela i vladala Kinom. Odlazak do parka Jingshan, gdje se možete popeti na sam vrh i uživati u nevjerovatnom pogledu na grad Peking. Ručak u lokalnom restoranu.

Poslijepodne , posjeta nebeskog hrama Temple of Heaven, izgrađenog 1420.godine, koji je originalno bio platformasa koje se nudila žrtva nebesima za vrijeme Ming i Qing dinastije.

Zgrade i parkovi odražavaju drevnu kinesku misao „raj je okrugao, a zemlja je kvadratna“.

Za večeru ćete imati priliku uživati u tradicionalnom specijalitetu (pekinška patka). Povratak u hotel. Noćenje.

 

4  DAN  (25.03.2020.)   PEKING

Dan započinjemo posjetom sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tokom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Kineski zid je jedan od najveličanstvenijih dokaza rada ljudskih ruku.

Ručak u restoranu u podnožju Kineskog zida. Nakon ručka vožnja do Shenlu (Spirit Road), park koji vodi do grobnica Ming, gdje ćete imati priliku vidjeti veličanstvene kamene figure životinja, za koje se vjerovalo da su čuvari grobnica preminulih careva Ming dinastije. Ming grobnice su napravljene za 13 preminulih careva  Ming dinastije. Posjeta Changling grobnice, koja je najveća od svih 13 grobnica i samo zbog svoje veličine je impresivna.

Na povratku u hotel zaustavićemo se kod Olimpijskog parka, te obići Nacionalni Stadijum (Bird’s Nest), bez ulaska, te nacionalni Aqua centar (Water Cube), bez ulaska, koji je bio zvanični stadion za 29-te Olimpijske igre 2008. godine. Pauza za fotografisanje. Povratak u hotel i odmor. Večera. Noćenje.

 

5 DAN (26.03.2020.)  PEKING

Nakon doručka odlazak u Beijing Zoo, gdje ćete imati priliku vidjeti  pande. Panda House u Pekingu koji je sastavljen iz dva dijela :The Asian games Panda House i Beijing Olimpic Games Panda House. The Asian Games Panda House sagrađen je 1990.godine, a velika panda “Pan Pan” je izabrana za maskotu 11. Azijskih igara u Pekingu. Panda “Jing Jing” je izabrana za maskotu 29. Olimpijskih igara 2008. Godine u Pekingu. Nakon posjete Beijing Zoo-a, obilazak očaravajuće Ljetne palače, najveće i najbolje očuvane kraljevske bašte u

Kini. Kao remek djelo dizajna kineskog pejzažnog vrta, integriše prirodni pejzaž brda i otvorene vode sa izuzetnim karakteristikama kao što su paviljoni, hodnici, palate, hramovi i mostovi u harmoničnu i estetski izuzetnu cjelinu. Slijedi posjeta 798 Art Zone, koja je nalazi u sjeveroistočnom predgrađu Pekinga, te je postala raj za umjetnike, kako domaće, tako i one iz inostranstva. Umjetnici se okupljaju ovde da bi otvorili galerije, umetničke studije i kafane i održali sve vrste umjetničkih događaja, čineći ovo područje najpopularnijim u umjetničkom krugu. Večera. Noćenje.

 

6 DAN (27.03.2020.)  PEKING- ŠANGAJ

Nakon doručka, odjava iz hotela, te odlazak u posjetu hrama Yonghe Lama. Najveći i savršeno očuvan tibetanski budistički hram Lama izvan Tibeta, izgrađen je 1649. godine kao rezidencija princa Yonga iz dinastije Qing i pretvoren je u hram nakon što je on postao car i preselio u Zabranjeni grad. Zgrada i umjetnička djela u hramu su kombinacija kineskih i tibetskih stilova. Slijedi vožnja rikšama  kroz stare “Hutongs” ulice koje su formirane linijama Siheyuan (kompleks sa kućama okruženim dvorištem) gde žive stari stanovnici Pekinga.

Posjetit ćete tradicionalnu porodicu koja je živela u Siheyuan. Porodica će vas pozdraviti, poslužiti čaj i pokazati vam njihovu kuću. Tokom dinastije Qing, poznato je da je Vudaoying Hutong bio korišten kao vojna ispostava za zaštitu unutrašnjeg grada. Nakon perioda relativnog mira i stabilnosti, vojnici su se naselili u hutongu. Danas, sa kineskom arhitekturom i nizom prodavnica, butika, kafića i obiljem noćnog života, počinje da privlači pažnju lokalnih i stranih ljudi. Nakon obilaska Hutonga transfer do željezničke stanice, te ukrcaj na voz za Šangaj – grad poznat još pod imenom “Pariz Istoka”. Po dolasku u Šangaj transfer na večeru. Poslije večere odlazak u hotel, te prijava. Noćenje.

 

7  DAN (28.03.2020.)     ŠANGAJ

Doručak. Nakon doručka krećemo u obilazak Šangaja. Posjetićemo Bund, zapadnu obalu Huangpu rijeke, duž koje se nalazi niz evropskih građevina iz ranog 20-og vijeka. Nastavićemo prema Nanjing Road, pješačkoj i šoping zoni, koja se pruža između sjeveroistočne strane Narodnog trga i Bunda, gdje možete vidjeti mješavinu potpuno novih visokih objekata i objekata iz kasnog kolonijalnog perioda. Ukrcaćemo se na brod i napraviti plovidbu Huang Pu rijekom u trajanju od sat vremena, kada ćete imati priliku da vidite objekte od velikog značaja za Šangaj, kao što su granitni uredi, banke, konzulati, šangajski hoteli, Jin Mao toranj, kao i Orijental Pearl TV Toranj, koji su izgrađeni sa druge strane rijeke, na tzv. Pudong strani. Nakon toga ćemo posjetiti Yuyuan baštu, odlično restauriranu baštu u Suzhou stilu, koja je posebno izgrađena za  roditelje pandi, kao mjesto gdje mogu uživati u miru i tišini u svojoj starosti. Proćićemo i kroz Yuyuan Garden Market, sagrađen u 15-om vijeku tokom Ming dinastije, koji je ispunjen antičkim radnjama sa antikvitetima i specijalnim lokalnim proizvodima. Ručak u toku obilaska. Veče završavamo uz Akrobatik show  i večerom. Noćenje.

 

8  DAN (29.03.2020.)     ŠANGAJ

Nakon duručka obići ćemo Zhujiajiao grad, koji je lociran u predgrađu Šangaja, čije je drugo ime “Pearl Stream” ili Biserni potok. Vidjećemo jedinstvene stare mostove koji prelaze preko pjenušavog potoka, malih rječica  čije obale su u sjenama vrba, te mnogo kuća sa baštama naslonjenim na sam

potok, što je potpuni kontrast modernog grada i antike. Ručak u toku obilaska. U popodnevnim satima povratak u Šangaj i posjeta hramu, gdje su smještene dvije rijetke statue od žada Sakyamuni bude, koje se čuvaju u hramu. Nastavak prema prodavnici čaja. Večera. Noćenje.

 

9 / 10  DAN (30 / 31.03.2020.)     ŠANGAJ – SARAJEVO

Slobodan dan za šoping i individualne aktivnosti. Odjava iz hotela najkasnije u 18:00 sati. Odlazak na večeru u obližnji restoran. Nakon večere transfer na aerodrom. Let iz Šangaja za Dohu u 23:15 sati letom QR 871. Nastavak leta iz Dohe za Sarajevo 27.03. u 07:00 sati letom QR 293. Dolazak u Sarajevo predviđen u 11:00 sati. KRAJ USLUGE.

 

Cijena aranžmana: First Minute

Za rezervacije do 20.09.2019.

Redovna cijena

Od 21.09.2019.

Smještaj u hotelima 4* u Pekingu i Šangaju 2.899 KM 2.999 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE
 • Avio kartu Sarajevo-Peking-Sarajevo, sa svim uključenim taksama
 • Smještaj u hotelu 4* u Pekingu, na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • Smještaj u hotelu u Šangaju u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Ručkove i večere tokom putovanja , sa uključenim jednim bezalkoholnim pićem,
 • Večeru zadnji dan boravka u Šangaju
 • Kasna odjava iz hotela u Šangaju
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Transfer ultra brzim vozom Peking-Šangaj
 • Svi obilasci prema programu
 • Ulaznice
 • Bakšiš za vodiča i vozača
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Asistencija predstavnika agencije – pratioca putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Putno-zdravstveno osiguranje (20,00 KM za osobe do 60 godina starosti i 40,00 KM
 • za osobe starije od 60 godina
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 750,00 KM
 • Individualni troškovi
 • Ručak  zadnji dan boravka (kada je slobodan dan za cijelu grupu)
 • Napojnice za hotelsko osoblje

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku