BosnianEnglishArabic

PRAG

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

28.02 - 03.03

PRAG 28.02.2020.-03.03.2020.

5 dana Hotel 3* BUS

Podijeli

PRAG

Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag europska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek!

 1. DAN SARAJEVO                                              petak, 28.2.2020.

Polazak u sa dogovorenog mjesta u 19.00 sati. Noćna vožnja sa pauzama po potrebi grupe.

 1. DAN BEČ-PRAG                                                  subota, 29.2.2020.     

Po dolasku u Beč u ranim jutarnjim satima, slobodno vrijeme za predah i kafu. Poslije odmora, odlazak na razgledanje grada – fakultativno: Stephansdom, Figarohaus, Jewish District, Am Hof, Peterskirche, Hofburg, Josefsplatz, Albertina, Karlsplatz, Karlskirche, Parlament, Rathaus, Burgtheater, Opera… Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili šoping. U 15.00 sati polazak u pravcu Praga. Dolazak u Prag i smještaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN PRAG                                    nedjelja, 1.3.2020.

Doručak. Poslije doručka planirano je cjelodnevno razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: HRADČANY: Samostan Strahov – Loreta – Kraljevska palača – Katedrala sv. Vita , panoramski pogled na MALU STRANU: Malostranské náměstí – Crkva sv. Nikole – Crkva sv. Marije od pobjede – Senat Češke Republike – Karlov most, JOZEFOV (Židovska četvrt): Staronova sinagoga – židovsko groblje – Maiselova sinagoga – Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga – rodna kuća Franza Kafke – gradska Vijećnica – Klementinum i nacionalna biblioteka – Karlova ulica – Vaclavske náměstí … –fakultativno.  U popodnevnim satima moguće je organizovanje vožnje brodom po Vltavi sa ručkom (švedski sto, fakultativno) u trajanju od 2 sata. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

 

 

 

 1. DAN PRAG                          ponedjeljak, 2.3.2020.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. DAN PRAG-BIH                                                                                utorak, 3.3.2020.          

Doručak. Poslije doručka smještanje stvari u autobus i napuštanje hotela. Vožnja u pravcu BiH sa pauzama po potrebi grupe.

CIJENA ARANŽMANA:………….299,00 KM

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu putovanja, smještaj u hotelu 3* u 1 /2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom, pratioca za vrijeme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Fakultativne izlete i razglede kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, vožnju brodom po Vltavi, putničko zdravstveno osiguranje, doplatu za 1/1 sobu.

NAPOMENE:

-Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih cca. 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

-Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.

-Svaki putnik mora sa sobom imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje.

Molimo provjerite je li valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete.

Za bezvizni režim potreban je biometrijski pasoš. Pasoš mora biti važeći /za zemlje šengen zone/ minimum 90 dana od datuma povratka.

-Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnik je isključivo odgovoran za slučaj u kojem nije u mogućnosti ostvariti putovanje zbog neposjedovanja valjanih putnih isprava. U tom slučaju smatra se da je putnik otkazao putovanje. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.Organizator putovanja neće biti odgovoran za odluke carinskih, policijskih i drugih službenih tijela kojima se putniku ne dozvoljava  ulazak ili izlazak iz pojedine zemlje te se u tom slučaju primjenjuju odredbe Opštih uslova putovanja Putničke agencije AIR LINE TOURS koje se odnose na otkaz i prekid putovanja od strane putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku