BosnianEnglishArabic

RIM OKTOBAR

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

19.10 - 26.10

RIM OKTOBAR

8 dana Hotel AVION

Podijeli

“ RIM I NAPULJ ”

AVIONOM IZ SPLITA 19.10.- 26.10.2019.

 

Rim – srce Italije, grad na sedam brežuljaka, kuda, kao što je poznato vode svi putevi, je oduvijek bio izazov za turiste iz svih krajeva svijeta. U savremenom životu grada prepliću se historija i arhitektura stare preko tri hiljade godina pa je on jedinstven, neponovljiv i ne liči ni na jednu prestonicu svijeta. Historiju grada su stvarali imperatori, pape, kraljevi i konzuli a oblik su mu dale arhitekte i veliki umjetnici. Rim opčinjava veličanstvenim antičkim monumentima, znamenitim dvorcima, trgovima, stubovima, fasadama i fontanama a mi ćemo učiniti sve da u njemu i uživate.

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Napulj je grad smješten u južnom dijelu Italije, i glavni je grad pokrajine Kampanija, i okruga Napulj. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, to je grad historije i kulture,pa se tako jedan njegov dio nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine. Takođe je poznat po pici, ali i po italijanskoj mafiji.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN 19.10.2019. SARAJEVO – AERODROM SPLIT – RIM Polazak sa unaprijed dogovorenog mjesta i u unaprijed dogovoreno vrijeme. Slijedi vožnja kroz BiH, i Hrvatsku do Aerodroma u Splitu. Po dolasku slijedi prijava na let Splir – Rim u 12:35 avio kompanijom Vueling. Planirano slijetanje u Rim je u 13:45. Slijede carinske i pasoške kontrole, i transfer prema hotelu. Prijava u hotel, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Rima: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta – Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Povratak u hotel. Noćenje.

2.  DAN 20.10.2019. RIM – MUZEJI VATIKANA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, slobodno vrijeme ili opcija fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama

baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada.. O veleljepnosti ovog jedinstvenog muzeja najbolje govore brojke:

 • najveći muzej u najmanjoj državi na svijetu – Vatikan
 • muzej po posjećenosti u svijetu, 30.000 posjetilaca dnevno, oko 6 miliona godišnje
 • muzej po veličini u svijetu, 43.000 kvadratnih metara
 • 7 kilometara umjetničkih djela
 • 28 muzeja i arheoloških zona u njegovom sklopu

 

Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.  DAN 21.10.2019. RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Slobodno vrijeme ili opcija: Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i posjeta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živio kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umjetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.  DAN 22.10.2019 RIM – NAPULJ

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do transfera prema Napulju koji je u planu za poslijepodnevne sate. Po dolasku u Napulj slijedi prijava u hotel. Nocenje.

5. DAN 23.10.2019. NAPULJ

Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Napulja: trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svijetlosti,i rodni je grad Berninija. Historijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, dio turističke luke, gradska kuća, srednjevjekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I…Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

6.  DAN 24.10.2019. NAPULJ – FAKULTATIVNI IZLET POPMEI I SORENTO

Doručak. Slobodno vrijeme ili opcija fakultativnog izleta do Pompeje i Sorenta. Po dolasku na Pompeje slijedi obilazak jednog od najčuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta. Grad

Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živjelo prije skoro 2000 godina. Iskopan je veliki dio građevina pa se prilikom posjete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila.  Nastavak  putovanja do  Sorenta u popodnevnim časovima.

Vožnja autobusom oko sat vremena. Po dolasku slijedi razgledanje Sorenta : pješačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV vijeka, obilje prodavnica i butika čuvenih svjetskih brendova…Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelijepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Nocenje.

7.  DAN 25.10.2019. NAPULJ – FAKULTATIVNI IZLET OSTRVO CAPRI – NAPULJ

Doručak, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Ili fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri. Jutarnji polazak do luke i ukrcavanje na brod. Nakon jednocasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugacko je 7 a široko blizu 3 km. Kapri je bio ljetnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX v. do sredine XX v. utocište mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gdje se setajuci posmatra

panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žicara, panorama Vile švedskog ljekara Axel Munthe-a … Potom slijedi odlazak zicarom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovacke ulicice do panorame Faragliona – stijena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna posjeta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vrijeme do popodnevnog broda za Napulj. Povratak u hotel. Nocenje.

 

8.  DAN 26.10.2019. NAPULJ – AERODROM RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hostelskih soba. Slijedi transfer na aerodrom u Rimu. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Rim – Dubrovnik u 15:00. Planirano slijetanje u Dubrovnik je u 16:20. Nakon slijetanja slijedi transfer prema Sarajevu. Planirani dolazak u Sarajevo je oko ponoci.

CIJENA: 1199 KM za rezervacije do 30.06.2019. / Cijena kasnije se uveceva za 100 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSLATI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJE EU

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karte prema programu putovanja
 • Transfer od Sarajeva do aerodroma u Splitu
 • Transfer od Aerodroma u Dubrovniku do Sarajeva
 • Transfer Rim – Napulj – Rim (autobus ili voz)
 • Hotelski smjestaj u hotelu sa 3*na bazi 3 nocenja sa doruckom u Rimu, 4 nocenja sa doruckom u Napulju u hotelu sa 3*
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja-minimalno 15 prijava
 • Troškove organizacije i rezervacije
 • Troba do 20 kg

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit
 • Aerodromske taske – 175 KM
 • Boravišna taksa: 4* – 6€ po osobi po danu i plaća se na recepciji hotela
 • Fakulatativni izleti: Rim, Muzeji Vatikana, Tivoli, Napulj, Pompei i Sorento, Capri (cijene izleta ce biti naknadno objavljene)
 • Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 16 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 32KM
 • Individualni troskovi

 

 

 

Aranžman kalkulisan na minimalno 25 prijava

Napomene :

 

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIIMA PUTOVANJA AIR LINE TOURS  doo Sarajevo
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštovati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3 -4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 30 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku