BosnianEnglishArabic

RIM + VENECIJA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

28.12 - 02.01

RIM + VENECIJA

6 dana Hotel BUS

Podijeli

Nova godina 2020

RIM + VENECIJA

   …Jer svi putevi vode u Rim…

Rim – vječiti gradgrad na sedam brežuljakaprijestolnica svijeta i još mnogo nadimaka dodijeljeno je Rimu tokom više od tri hiljade godina postojanja. Rim je vjekovima bio prestolnica najmoćnijeg carstva u evropskoj historiji I sjedište grada-države Vatikana, posjetioci ga često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijanska prijestolnica  će vam na svakom koraku otkrivati svoje čari i fasciniraće vas historijom koja je savršeno uklopljena u život RImske metropole  To je grad čudesnih kontrasta. Sunce se pobrinulo da učini Talijane nešto vedrijima. Kada ih promatrate kako uzbuđeno razgovarajui gestikuliraju, s nekoliko bezazlenih uvreda i prijetnji, kada je Vaš auto na krajnje nekonvencionalan način potisnut iz prometa, kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

Termin: 28.12. – 02.01. / 4 noći

Prijevoz: AUTOBUS

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / SARAJEVO – VENECIJA / 28.12.2019

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u 21:00 sati, te polazak prema Italiji. Noćna vožnja uz zaustavljanje po potrebi grupe / 317.

II DAN / VENECIJA- RIM / 29.12.2019

Dolazak u Veneciju. Mogućnost fakultativnog obilaska Vencije: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Odlazak u hotel u okolini Venecije. Noćenje.

III DAN / RIM / 30.12.2019

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I nastavak putovanja prema Rimu,  Dolazak u Rim u posljepodnevnim satima. Smještaj u hotel

Nakon kratke pauze predlažemo fakultativni obilazak Rima: u obilasku Rima ćete istinski uživati, a u pratnji lokalnog vodiča ćete obići: Colosseum, Spomenik Viktoru Emanuelu, trg Venecija, Panteon, Trg Kampo de Fiori, Španski trg, Kapitol, Palatin, Via Sakra, Rimski forum, crkva Sv. Marija Mađore  kao i Španske stepenice, fontana Di Trevi i impoznantni Koloseum koji je proglašen za novo svjetsko čudo. Trestevere, boemska četvrt, živog duha, uskih ulica i puna turista koji žele da uživaju poslije obilaska glavnih znamenitosti grada individualo, upotpunjuje nam sliku o Rimu kao gradu kompletne turističke ponude – od vrhunskih atrakcija do fenomenalnog provoda. Povratak u hotel. Noćenje.

IV DAN / RIM / 31.12.2019                         

Doručak. Nakon doručka preporučujemo fakultativni izlet u Vatikan, najmanje svjetske države, razgled: Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom – Bazilika sv. Petra, najvažnija od svih kršćanskih crkava, sagrađena u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape – tvrđava Sant Angelo uz Tiber, nekad mauzolej cara Hadrijana, a poslije papinska rezidencija i zatvor u kojem je jedno vrijeme bio zatočen i Giordano Bruno – obala Tibera – Palača pravde.  U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine na rimskim ulicama i trgovima (induvidualno)SRETNA NOVA 2020 GODINA. Povratak u hotel individualno.  Noćenje u hotelu.

V DAN / RIM / 01.01.2020                          

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na obilazak Tivoli vrtova. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualno uživanje u gradu. Noćenje.

VI DAN / RIM– SARAJEVO / 02.01.2020  

Doručak. Odjava iz hotela voznja prema Sarajevu uz usputna noćenja po potrebi grupe.NAPOMENA:Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke. Ljubazno bih Vas molili da fakultativne izlete uplatite min. 30 dana prije putovanja.          

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Airline Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIRLINE TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

  CIJENA ARANŽMANA:

 

HOTELI 3*

Cijena za rane rezervacije do 30.09. Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 prijava 539 KM 599 KM
Minimalno 30 prijava 659 KM 699 KM

 

  Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju izmjene kalkulacijske baze.

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusom Sarajevo – Rim – Sarajevo
 • Smještaj u hotelu 3* u polasku u blizini Venecije na bazi noćenja sa doručkom
 • Smještaj u hotelu JONICO 3* u Rimu, hotel JONICO ili sličan 3 noćenja sa doručkom
 • Pratilac grupe iz Airline Tours-a (uz minimalno 30 prijava)
 • Organizacija putovanja

 

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                                            

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 245 KM
 • Fakultativni izleti
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu taxu koju svi gosti plaćaju na licu mjesta / recepciji hotela ( 4 Eur po osobi i danu u Rimu i 1,60 Eur po osobi i danu u okolini Venecije)

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku