BosnianEnglishArabic

SJEVERNA I C. AMERIKA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

20.11 - 01.12

SJEVERNA I C. AMERIKA

19 dana Hotel AVION

Podijeli

SJEVERNA I CENTRALNA AMERIKA 20.11.-01.12.2019. USA      / MEXICO / KOSTARIKA / PANAMA / KOLUMBIJA

-AVIONOM IZ BEOGRADA-

 

NEW YORK – LAS VEGAS – VELIKI KANJON RIJEKE KOLORADO – MEXICO CITY – COSTA MAYA – KOSTARIKA – PANAMA – KARTAGENA – BOGOTA

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan I 2. DAN (20.11. i 21.11.2019.) SARAJEVO – NEW YORK

Okupljanje grupe na Sarajevskom aerodromu i let: Sarajevo – New York sa presjedanjem u nekom u evropskih gradova. Po slijetanju u New York narednog dana, slijedi transfer do hotela. Nakon kraceg odmora, slijedi odlazak na poludnevno razgledanje Menhetna. Odlazak do Gornjeg Menhetna i Harlema sa razgledanjem upečatljivih mjesta kao što su: Lincoln Center, The Dakota Apartments i katedrala St. John The Divine – najveća gotska katedrala na svijetu. Prolazićemo pored Muzeja Pete Avenije, Plaza Hotela, Trump Tower-a, Katedrale Sv. Patrika i Rockfeller Centra. Buku Times Square-a zamijenićemo kontrastom simpatičnih ulica Greenwich Village-a. Šetnja kroz uske ulice Chinatown-a doprinijeće još jednim dijelom sklapanju šarenolikog njujorškog mozaika. Povratak u hotel i noćenje.

 

3.dan (22.11.2019.) NEW YORK

Doručak. Odlazak grupe na kružno krstarenje oko Menhetna. Moći ćete uživati u opuštajućem i osvježavajućem trosatnom krstarenju dok otkrivate tajne ovog velikog grada: 3 rijeke, 7 mostova, 5 predgrađa, preko 25 renomiranih svjetskih obilježja uz veličanstveni pogled iz blizine na Kip Slobode. Nakon krstarenja Menhatnom, nas razgled cemo nastaviti obilaskom donjeg dijela Menhetna. Tu se izmedju ostalog nalazi i Wall street ili takozvana njujorška berza, cuveni Brooklin most… Slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

4.dan (23.11.2019.) NEW YORK – LAS VEGAS

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i mogućnost fakultativnog odlaska na jedan od simbola grada – Empire State Building-a. Nakon toga,preporučujemo obilazak nekog od čuvenih muzeja, poput Metropoliten muzeja, Gugenheim muzeja ili Muzeja moderne umjetnosti. Povratak u hotel, za preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom u 17:30. Let na relaciji New York – Las Vegas oko 21:30. Po slijetanju u Las Vegas slijedi transfer do hotela i noćenje.

 

5. dan(24.11.2019.) LAS VEGAS

Doručak. Zajednički obilazak odlazak u pješačko razgledanje svjetske prijestonice zabave: šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino- hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili odlazak u jedan od dva Outlett centra, gdje cete imati mogucnost, obaviti jako dobar shopping. Noćenje.

 

6.  dan(25.11.2019.) LAS VEGAS – GRAND CANYON

Doručak. Doručak. Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku sledi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena izleta sa skywalkom je cca 200 USD. Bez Skywalka – cca 165 USD.

 

 1. dan (26.11.2019.) LAS VEGAS – MEXICO

Doručak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom, te let za Mexico city u 11:00. Po dolasku u Mexico city, transfer do hotela i prijava u isti. Kraci odmor, nakon čega odlazimo u razgledanje grada. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor – ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu – Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog

obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu). Noćenje.

 

 

 1. dan(27.11.2019.) MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike         Gospe   od   Guadalupe –                              najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone – Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meksika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije

smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Slobodno vrijeme i Noćenje.

Cijena izleta cca 45 USD

 1. dan(28.11.2019.) MEXICO CITY – CANCUN

Doručak i transfer na aerodrom, te let na relaciji Mexico City – Cancun. Po dolasku u Cancun, slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plazama Cancuna. Noćenje. Povratak u hotel. Nocenje. 10. dan(29.11.2019.) CANCUN

Dorucak, slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plazama Cancuna ili fakultativni izlet do najpoznatijeg majanskog lokaliteta – Chichen Itza, gdje ćete vidjeti brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan – jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Po završetku razgleda povratak prema popularnom ljetovalištu Cancun. (Naknadno ce biti ponudjen dodatni fakultativni izlet). Nocenje.

Cijena izleta cca 50 USD.

 1. dan (30.11.2019) CANCUN – SAN JOSE – LA FORTUNA/ ARENAL

Dorucak, odjava iz hotela i transfer prema aerodromu. Prijava na let za San Jose (Kostarika). Po dolasku, prijevoz do gradića La Fortuna u čijoj se blizini nalazi aktivni vulkan Arenal sa svojim čarobnim prirodnim izvorima. Smještaj u spa hotelu, okruženom tropskom šumom i s pogledom na vulkan i egzotični tropski vrt. Odlazak na kraći treking u prašumu u sklopu hotelskog kompleksa. Očekuju vas nevjerojatni prizori. U večernjim satima ćemo fakultativno posjetiti luksuzne toplice Baldi i uživati u bazenima i u pogledu na tropski vrt. Povratak u hotel. Noćenje.

Ulaz i vecera cca 60 €.

 

 

 1. dan (01.12.2019) LA FORTUNA/ARENAL – MONTEVERDE – POZADINA VULKANA ARENAL

Dorucak. Oproštaj od La Fortune u ranim poslijepodnevnim satima i vožnja u Monteverde. Po dolasku u Monteverde, slijedi izlet u Rezervat Monteverde, koji je jedno od najpopularnijih odredišta Kostarike. Otići ćemo u park i uživati u njegovim ljepotama. Očekuju nas isprepletene staze, viseći mostovi u krošnjama drveća, brojne rijeke, slapovi i bogati biljni i životinjski svijet. Povratak u hotel. Noćenje.

 

13.  dan (02.12.2019) MONTEVERDE – SAN JOSE

Dorucak. Odjava iz hotela, te odlazak na plantažu kave gdje ćemo imati priliku upoznati cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva do pripreme. Kostarika je inače zemlja u kojoj se proizvodi najkvalitetnija kava – 100% arabica. Saznati ćete puno toga o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike i uživati u jakom i ukusnom okusu ovog napitka. Nastavak vožnje do San Josea

– Glavnog grada Kostarike. Grad je ustanovljen u 18 stoljeću, a sačuvane su brojne, zanimljive zgrade. Posjetite brojne muzeje, od kojih je najzanimljiviji Muzej prekolumbijske povijesti u kojem se čuvaju predmeti od zlata i srebra. Predlažemo obilazak šarolike tržnice i gradskog parka.

Mogućnost odlaska na večeru i tradicionalnu predstavu (doplata – cijena ce biti naknadno objavljena). Noćenje.

13.  dan (03.12.2019) SAN JOSE – PANAMA

Dorucak. Odjava iz hotela te transfer na aerodrom i let na relaciji San Jose – Panama city. Po slijetanju slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled grada. Razgled grada ćemo započeti u starom dijelu Casco Antiquo koji se nalazi na popisu UNESCO- ve kulturne baštine zbog izvanredne arhitekture. Odlazak do arhitektonskog čuda, Panamskog kanala koji povezuje Atlantski i Tihi ocean. Dug je 64,8 km. Konstrukcija kanala je predstavljala jedan od najvećih i najtežih projekata ikada. Prvi pokušaj konstruiranja kanala započeo je 1880. godine pod francuskim vodstvom, ali projekt su uspješno završile Sjedinjene Američke Države početkom 1990-ih. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

 

14.  dan (04.12.2019) PANAMA – KARTAGENA

Dorucak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Fakultativno ce biti ponudjena voznja Panamskim kanalom. Transfer na aerodrom u kasnim poslijepodnevnim satima i let za Kartagene. Po slijetanju u Kartagenu, transfer do Santa Marte. Santa Marta je turističko

središte na karipskoj obali. Transfer do hotela, prijava u hotel. slobodno vrijeme. Noćenje.

 

15.  dan (05.12.2019) KARTAGENA

Doručak, nakon čega slijedi odlazak u razgledanje Kartagene. Kartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984.

godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava

robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje. Transfer do hotela. Noćenje.

16.  dan (06.12.2019) SANTA MARTA – TAYRONA

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice, te šetnja kroz tropske

šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

17.  dan (07.12.2019) KARTAGENA – BOGOTA

Doručak. Rana odjava iz hotela I transfer na aerodrom. Let na relaciji Kartagena Bogota. Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Povratak u hotel. Noćenje

 

18. i 19. dan (08.12. i 09.12.2019) BOGOTA – SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Let na relaciji Bogota – Sarajevo sa presjedanjem u nekom od evropskih gradova. Planirani dolazak u Sarajevo je 09.12, u podnevnim satima.

CIJENA:  6839 KM, za prvih 10 rezervacija ili za rezervacije do 31.07.2019. godine. Cijena kasnije za ostale rezervacije 7235 KM

 

U cijenu je uključeno:

 • Avio karte sa pripadajucim taksama prema itinereru putovanje
 • Smještaj u hotelima 3* prema programu putovanja, na bazi BB osim u Las Vegasu gdje je bez dorucka (2 noćenja u New Yorku, 3 noćenja u Las Vegasu bez dorucka, 2 noćenja u Mexico city, 2 nocenja u Cancunu ili Santa Clari, 1 nocenje u Arenalu, 1 nocenje u Monteverde, 1 nocenje u San Joseu, 2 nocenja u Panama city, 3 nocenja u Santa Marti I 1 nocenje u Bogoti)
 • Izleti koji su naznaceni u programu, a gdje nije naglaseno da su
 • Usluge organizacije putovanja i vođa puta (minimalan broj putnika za ovo putovanje je 10)

 

U cijenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Resort fee u Las Vegasu- cca 280 KM po osobi (placa se na recepciji hotela. Moguce placanje boravisnih taksi i u istalim gradovima. Iskljucivo placanje na recepciji, prilikom prijave u
 • PZO
 • fakultativne izlete: tacne cijene ce biti naknadno objavljene. Okvirne su date u programu putivanja.
 • Vize – Svaki putnik predaje dokumentaciju za vizu individualno te snosi troškove iste. Agencija priprema dokumentaciju potrebnu za Cijena vize cca 150 USD. Sa USA vizom je moguce uci u Maxico i Costariku. Za Panamu i Kolumbiju, putnicima sa BH pasosom, nisu potrebne vize
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

*** Svaka osoba treba individualno aplicirati za vizu. Agencija ce pripremiti dokumentaciju, koja je potrebna od strane agencije. Prilikom rezervacije aranžmana, agencija ce se pobrinuti da u roku od 7 radnih dana dostavi dokumentaciju potrebnu za vizu, kao i spisak preostale dokumentacije, koju sam putnik treba da obezbjedi.

 

**** Agencija moze pomoci u apliciranju za vizu, besplatno, nakon uplate avansa.

 

Uplate:

 1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM
 2. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja
 3. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni

 

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od putovanja i za njega se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

 

Otkazi od strane putnika:

 1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava 600 KM
 2. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.

u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

Napomene :

 

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIIMA PUTOVANJA AIR LINE TOURS doo Sarajevo
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštovati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, air line tours doo Sarajevo, nema uticaja na raspored putnika po sobama u hotelima. Hoteli vrse raspored putnika. Soba koju vidite na slici na internetu ili nekoj drugoj publikaciji, ne mora da odgovara sobi koju će putnici
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitetu usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to ovisi isključivo o smještajnom objektu
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • ZA PUTOVANJE VRIJEDE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PUTNIČKE AGENCIJE AIR LINE TOURS DOO SARAJEVO.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku