BosnianEnglishArabic

SKANDINAVIJA OKT.

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

04.10 - 12.10

SKANDINAVIJA OKT.

9 dana Hotel 3* AVION

Podijeli

VELIKA SKANDINAVSKA TURNEJA

ŠTOKHOLM – HELSINKI – TALIN – KOPENHAGEN – OSLO

04.10.-12.10.2019.

AVIONOM IZ SARAJEVA

Vodimo Vas kroz prelijepu prirodu Švedske, Norveške i Danske, upoznaćete zemlje isprepletane historije i kulture koje predstavljaju jedinstvenu geografsku cjelinu a politički samostalne države, svaka sa sopstvenim pečatom i identitetom. Dobro došli u zemlji Vikinga, metropole sjevera Evrope. Dobro došli u Skandinaviju!

 

                   PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN (04.10.2019.) SARAJEVO – ŠTOKHOLM Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo dva sata prije leta na relaciji Sarajevo-Štokholm koji je planiran u 19:00. Planirano slijetanje u Štokholm je u 21:40. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole i transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN (05.10.2019.) ŠTOKHOLM

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada. Štokholm, grad izgrađen tokom 13. vijeka kao zaštitni bedem za unutrašnjost zemlje na mjestu spajanja jezera Melaren i Baltičkog mora, danas je glavni grad Švedske i kako mnogi vole da kažu, glavni grad Skandinavije. Zbog mnogobrojnih ostrva, mostova i kanala nerijetko ćete čuti da ovaj grad zovu i Venecija sjevera. Za vrijeme obilaska posjetit cemo: staro gradsko jezgro Gamla Stan – Njemačka crkva, Kraljevska palata, katedrala, Opera, ostrvo Skepsholmen i očaravajući pogled na šarene kuće i zgrade starog grada, posjeta Vas muzeju    sa    nevjerovatnim    galijama    iz    XVII    vijeka,

Akvarijuma i Muzeja legendarne grupe ABBA. Lagane pop

note, miris sjevera i upoznavanje kulture najbogatijih zemalja Evrope. Slobodno vrijeme. Povrtak u hotel i noćenje.

3.   DAN (06.10.2019.) ŠTOKHOLM – HELSINKI / FAKULTATIVNI IZLET SIGTUNA I UPSALA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili Fakultativni izlet do Sigtune i Upsale. Sigtuna je najstariji grada u Švedskoj, njenoj prvoj prestonici, nastaloj u X vijeku, sa specifičnim srednjevijekovnim izgledom i tragovima duge vikinške historije. Nastavljamo putovanje kroz prošlost švedskih prijestonica i putujemo do Upsale,

 

grada u kojem je osnovan prvi skandinavski univerzitet i u kojoj je smještena najveća katedrala u Švedskoj (Domkyrka). U gradu se nalazi i srednjevjekovni zamak jednog od švedskih kraljeva, osnivača kraljevske porodice Vasa. Upsala, moderan studentski grad, koji priča dosta zanimljivih priča iz duge i bogate historije. Povratak u Stokholm u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na vecernji let za Helsinki.

Nakon slijetanja u Helsinki slijedi transfer do hotela i Noćenje.

4.   DAN (07.10.2019.) HELSINKI – TALIN – HELSINKI

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet brodom u Talin, grad koji predstavlja modernu prijestonicu poznatu po staroj srednjovjekovnoj jezgri okruženoj odbrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a te s ulicama popločenim kockama te skrivenim dvorištima. Tallinn je najstariji glavni grad sjeverne Europe, razgled grada: glavni trg s najstarijom ljekarnom u gradu, crkva sv. Olafa koja je sa svojih 159 metara visine bila najviša građevina svijeta u 16.stoljeću, crkva Toomkirk koja je najstarija estonska crkva izgrađena 1233.godine, pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, 600 godina stara gradska vijećnica i mnogobrojne palače iz doba Hanse, dvorac Toompea koji je danas sjedište estonskog parlamenta, a nalazi se na istoimenom uzvišenju s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad… Poslije razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe. Okupljanje grupe i povratak brodom prema Helsinkiju.

5.   DAN (08.10.2019.) HELSINKI – KOPENGAHEN

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili fakultativno upoznavanje Helsinkija, glavnog grad Finske koji je najsjevernije urbano područje na svijetu. Finci svoju prestonicu vole da nazivaju i kapijom Finske jer predstavlja glavnu luku države na Baltičkom moru i prozor Finske u svijet. Blizina Rusije ostavila je veliki uticaj na arhitekturu i nerijetko ćete primjetiti simbole carske arhitekture ali i moderne zapadnoevropske građevine. Krećemo u pješačku turu glavnim gradom Finske: Centralna pijaca, Uspenski crkva – ruska pravoslavna crkva, trg Senat, helsinška katedrala, željeznička stanica… Slobodno vreme. Do transfera na aerodrom i prijave na let za Kopengahen u vecernjim satima. Po slijetanju u Kopenhagen slijedi prijava u hotel. Nocenje.

6.   DAN (09.10.2019.) KOPENHAGEN – BERGEN

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili opcija fakultativnog razgledanja Kopenhagena, glavnog grada Danske i jedan od najinteresantnijih gradova Skandinavije ali i cijele Evrope. Kako je Danska domovina jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca, Hansa Kristijana Andersena koji je u svojim bajkama spajao stvarnost i fantaziju, tako će i Kopenhagen i njegova posebna energija učiniti da se osećate kao u bajci. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo: Palaču Christiansborg iz 18 st. današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, nacionalnog muzeja, stare burze, danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji – palače Amelienborg, lučke četvrti… Povratak u hotel.

Preuzimanje stvari i transfer na aerodrom. Vecernji let na relaciji Copenhagen – Bergen. Po dolasku u Bergen, Transfer u hotel, smjestaj u isti. Noćenje.

7. DAN (10.10.2019.) BERGEN

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Bergena koji je definitivno jedan od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „Vrata regije fjordova„. Zaustavit ćemo se kod doma poznatog skladatelja Edvarda Griga sa slikovitim vrtom (ulaznica se plaća na licu mjesta). Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvenih kuća koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas se ovdje nalazi poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Svakako preporučamo za kušate sveže škampe ili fantastičnu krem juhu od lososa. Slobodno vrijeme. Poslijedpodne predlažemo fakultativni odlazak poznatom gradskom uspinjačom Floibanen na vrh planine Fjojen (320 m nadmorske visine) iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad, planine, fjordove i more (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN (11.10.09.2019.) BERGEN – OSLO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let za Oslo. Nakon slijetanja u Oslo slijedi transfer prema hotelu, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Osla, hiljadugodišnjeg grada Vikinga koji će vas danas oduševiti svojom modernom arhitekturom sa tragovima tradicije, zelenim brdima i parkovima ali i spektakularnim fjordovima. Bogat je znamenitim spomenicima iz svih perioda historije duge deset vjekova, sa brojnim muzejima, galerijama, uređenim i besprijekorno čistim parkovima, fontanama, botaničkom baštom. Vigeland park – najveći park skulptura na svijetu sa djelima samo jednog umjetnika, Gustava Vigelanda, po kome je i dobio ime i koji ga je osmislio i dizajnirao. Sa preko 200 skulptura od bronze i granita, ovo Vigelandovo životno djelo završeno je 1949. i od tada je glavna turistička atrakcija; Muzej vikinških brodova – dio je muzeja kulturne historije sa glavnim atrakcijama ovog muzeja – vikinškim brodovima Oseberg, Gokstad i Tune; Holmenkolen skakaonica – najsuvremenija skakaonica na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

9. DAN (12.10.2019.) OSLO – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, slobodno vrijeme do transfera prema aerodromu. Ili odlazak na fakultativno mini krstarenje po Oslo fjordu dugačkom 102 kilometra. Na njegovim obalama, u okolini Osla, danas živi 40% norveškog stanovništva.Nakon krstarenja slijedi slobodno vrijeme kada predlažemo individualno šetnju pješačkom ulicom Karla Johan-a koja vodi do kraljevskog dvorca i posjetu tvrđavi Akershus. Povratak u hotel i transfer na aerodrom. Po dolasku slijedi prijava na let Oslo – Sarajevo u 17:20. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 20:10. Kraj putovanja.

 

 

CIJENA: Za rezervacije do 30.06.2019 – 2299 KM / Dodatni popust 50 KM za prvih 5 rezervacija 

 Cijena kasnije – 2499 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJE EU

 

Cijena za kartično placanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvecava za 65 KM

Obrocno placanje do 6 mjeseci – cijena se uvecava za 130 KM Obrocno placanje do 12 mjeseci – cijena se uvecava za 220 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta sa pripadajucim aerodromskim taksama prema programu putovanja
 • Transfere od aerodroma do hotela i nazad
 • Hotelski smjestaj u hotelu sa 3*na bazi 2 nocenja sa doruckom u Bergenu, 1 nocenje sa doruckom Oslu, 2 nocenja sa doruckom u Štokholmu, 2 nocenja sa doruckom u Helsinkiju i 1 nocenje sa doručkom u Kopenhagenu
 • Usluge predstavnika agencije
 • Troškove organizacije i rezervacije

  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit
  • Fakulatativni izleti: Štokholm, Sigtuna i Upsala, Oslo, Helsinki, Talin, Krstarenje Fjordovima i Kopenhagen– Cijene izleta ce biti naknadno objavljeni
  • Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
  • Putnicko zdravstveno osiguranje 18 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 34
  • Individualni troskovi
  • Doplata za dodatnu torbu koja ide u cargo prostor- na upitAranzman kalkulisan na minimalno 15 prijava 

    

   Napomene :

    

   • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
   • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
   • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
   • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIIMA PUTOVANJA AIR LINE TOURS doo Sarajevo
   • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
   • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
   • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
   • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
   • Putnik je dužan poštovati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
   • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
   • Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 putnika
   • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana prije datuma polaska za daleka
   • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
   • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa

    

   Za putovanje vrijede Opsti uslovi putovanja Putnicke agencije Air Line Tours doo Sarajevo.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku