BosnianEnglishArabic

SOFIJA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

22.11 - 25.11

SOFIJA 22. NOVEMBAR

4 dana Hotel BUS

Podijeli

SOFIJA 22. NOVEMBAR

 1. DAN SARAJEVO petak, 22.11.2019.

Polazak sa platoa ispred željezničke stanice u večernjim satima. Noćna vožnja preko BiH i Srbije do Bugarske sa pauzama po potrebi grupe.

 

 1. DAN SOFIJA subota, 23.11.2019.

Po dolasku u Sofiju u jutarnjim satima, odlazak na razgledanje grada sa lokalnim stručnim vodičem (fakultativno) autobusom i pješke: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, crkva sv.Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv. Juraja, ruska crkva sv. Nikolaja, Narodno kazalište, crkva sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja iz 16. stoljeća, sofijska sinagoga….Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme u centru grada, Vitoša bulevaru. Smještaj u hotel u 14.00 sati. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima zajednički odlazak u centar grada. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

 

 1. DAN SOFIJA (PLOVDIV)                                                                         nedjelja, 24.11.2019.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, šoping, šetnju. Mogućnost organizovanja izleta  (fakultativno) u Plovdiv sa vodičem. Plovdiv je najljepši bugarski grad, smješten na rijeci Marici i drugi po veličini u Bugarskoj. Po dolasku razgled grada: Gornji i Donji grad, obilazak staroga dijela grada kojeg karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Slobodno vrijeme za individualne programe; predlažemo posjet muzeju ili gradskoj tržnici. Povratak u Sofiju u popodnevnim satima. Noćenje.

 

 1. DAN SOFIJA-SARAJEVO ponedjeljak, 25.11.2019.

Doručak. U dogovoreno vrijeme smještaj stvari u autobus i vožnja preko Srbije i BiH  sa usputnim pauzama po potrebi putnika.

CIJENA  ARANŽMANA: ……..225,00 KM

 

Cijena uključuje:

– prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu putovanja

– smještaj u hotelu 3* u Sofiji u 1/ 2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

– boravišnu taksu u hotelu

 

 

 

– pratioca za vrijeme trajanja aranžmana

– troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

-putničko zdravstveno osiguranje

-fakultativna razgledanja, izlete, posjete, ulaznice i večere

-doplatu za jednokrevetnu sobu

-doplatu za dodatno sjedište u autobusu

 

NAPOMENE:

-Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih cca. 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

-Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.

-Svaki putnik mora sa sobom imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje.

Molimo provjerite je li valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete.

Za bezvizni režim potreban je biometrijski pasoš. Pasoš mora biti važeći /za zemlje šengen zone/ minimum 90 dana od datuma povratka.

-Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnik je isključivo odgovoran za slučaj u kojem nije u mogućnosti ostvariti putovanje zbog neposjedovanja valjanih putnih isprava. U tom slučaju smatra se da je putnik otkazao putovanje. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja neće biti odgovoran za odluke carinskih, policijskih i drugih službenih tijela kojima se putniku ne dozvoljava  ulazak ili izlazak iz pojedine zemlje te se u tom slučaju primjenjuju odredbe Opštih uslova putovanja Putničke agencije Air Line Tours, koje se odnose na otkaz i prekid putovanja od strane putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku