BosnianEnglishArabic

TAJLAND ... 1. MAJ

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.04 - 08.05

TAJLAND 29.04.-08.05.2020.

9 dana Hotel AVION

Podijeli

1.MAJ NA TAJLANDU

-PHUKET-

29.04.- 08.05.2020.

Već nakon prvog susreta sa Tajlandom shvatićete zašto je drugo ime Tajlanda „Zemlja osmjeha“.

Poznat kao zemlja orhideja, mističnih rijeka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih hramova, Tajland je pre svega zemlja susretljivih i znatiželjnih ljudi širokog osmjeha. Putovanje na Tajlandu pruža

nezaboravan provod i osećaj apsolutnog užitka. Ova zemlja će vam raspaliti maštu i strasti. Putujte sa nama na Tajland, a zatim se opustite i uživajte!!!

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. i 2. dan (29.04./30.04.2020.) SARAJEVO-DOHA-PHUKET

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Doha je u 12:35 avio kompanijom Qatar Airways. Avio kompanija na letu služi besplatnu hranu i piće. Planirano slijetanje u Dohu je u 18:40 po lokalnom vremenu, a nakon cega slijedi transfer na let Doha-Phuket u 20:15. Planirano slijetanje u Phuket je 30.04. u 07:25 (+1) po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole i transfer do hotela. Prijava u hotel nakon 14:00, slobodno vrijeme  i uživanje na prekrasnim plažama. Phuket je popularan ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već  i zbog elikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do skijanja na vodi i vožnje kartinga. Nocenje.

3.dan. do 8.dan. (01.05.-06.05.2020.) PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping…ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta:

Izlet na Phi Phi otok – u jutarnji satima organizirani transfer do pristaništa brodova i isplovljavanje trajekta prema otočju prekrasne netaknute prirode. Po dolasku na Phi Phi Don slijedi odlazak u razgled otoka Bida i zaljeva Samah, te špilja Pileh i Viking gdje je voda kristalno čista. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na plaži. U poslijepodnevnim satima polazak prema Phuketu. Noćenje.

James Bond Otok – Predlažemo odlazak na fakulativni izlet na jedan od najpoznatijih otoka na Tajlandu, James Bond gdje su snimani filmovi Čovjek sa zlatnim pištoljem i Žal. U jutarnjim satima odlazak kroz provinciju Phang Nga prema pristaništu brodova. Na putu stajanje kod hrama Suwannakuha pred kojim će vas dočekati mnoštvo majmuna. Posjet Buddhinoj špilji u kojoj se nalaze

 

 

fascinantni stalaktiti i stalagmiti. Po dolasku na pristanište, Plovidba brodom zaljevom Phang Nga, Nacionalnim parkom te ćete vidjeti kamene kipove Khao Ma Ju, Khao Nom Sao i Khao Chang. Pogled na okolne planine Khao Ta Poo i netaknutu prirodu je nezamisliv. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Phuketu.

Izlet: Druženje sa Indokineskim tigrovima, slonovima i kupanje na Surin plaži

Nakon doručka odlazimo prema  Tiger kingdomu koji se nalazi nedaleko od Patonga. Ovaj izlet nudi  jedinstvenu priliku da se približimo, družimo i slikamo sa indokineskim tigrovima. Naša sledeća avantura jeste druženje sa slonovima. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svijetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove važi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Nakon druženja sa tigrovima i slonovima odlazimo do Surin plaže. Odmaramo se, kupamo i sunčamo.

Izlet na Freedom plažu

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na Freedom Beach. Mirna plaža bez hotelskih kompleksa nalazi se 30tak minuta vožnje brodom od Patonga i proglašena je najljepšom plažom na Phuketu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo posjet nekom od mnogobrojnih salona za masažu ili posjet jednom od mnogobrojnih barova na Bangla road-u.

Veče Tajlandskog boksa

Za sve ljubitelje sporta, pripremili smo fakultativni izlet: veče Tajlandskog boksa. Na Tajlandu su sportovi popularni. Uz one sportove koji su poznati i voljeni u cijelom svijetu, postoje i nacionalni. Najpopularniji od njih postao je muay thai, koji je odavno prepoznat i širi se daleko izvan Tajlanda. Ova vrsta borilačkih vještina naziva se i tajlandski boks. Muay tajlandska borba podijeljena je u 5 razdoblja od kojih svako traje otprilike 3 minute. Sastavna komponenta svake bitke je poseban ples i molitva Wye Crew, koja se izgovara u kutu bojnog polja popraćena posebnom glazbom. Demonstracije i natjecanja u ovom sportu vrlo su popularna i smatraju se jednom od najboljih turistička atrakcija Tajlanda!

9.dan (07.05.2020.) PHUKET – DOHA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba do 11:00, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 17:30. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Phuket – Doha u 20:40. Planirano slijetanje u Dohu je u 23:55 po lokalnom vremenu. Slobodno vrijeme na aerodromu do leta za Sarajevo, koje mozete iskoristiti za shoping ili odmaranje u  „tihim sobama“. Nastavak leta na relaciji Doha – Sarajevo u 07:10. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 11:35 po lokalnom vremenu.

*** Sva vremena letova su po lokalnim vremenima

CIJENA: 1599,00 KM za rane rezervacije do 29.02.2020.

Za rezervacije nakon cijena je 1749 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karte na relaciji Sarajevo – Doha – Phuket – Doha – Sarajevo (Avio kompanija Qatar airways 5*) – Ekonomska klasa
 • Trenaferi od aerodroma do hotela i obrnuto
 • Hotelski smjestaj u Phuketu na bazi 7 nocenja sa doruckom u hotelu 3*/4*
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc putovanja-minimalno 15 prijava
 • Torba 30 kg + ručna prtljaga do 7 kg dimenzija 55x40x20 cm

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativni izleti – cijene ce biti naknadno
 • Phi Phi otoci
 • James Bond Otoci
 • Druženje sa Indokineskim tigrovima, slonovima i kupanje na Surin plaži
 • Freedom plaža
 • Vece Tajlandskog boksa
  • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 250 KM
  • Putnicko zdravstveno osiguranje 26 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 52
  • Viza za Tajland: Potrebna dokumemtacija za apliciranje za Vizu (putnike koji posjeduju pasoš BiH iili putovnice Hrvatske): Putovnica/Pasoš koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz Tajlanda, Potvrda avio karte (agencija vrši rezervacije avio karata), kopija prve strane putovnice/pasoša, Jedna fotografija,Ispunjen formular (tražiti u agenciji)
  • 130 KM – VIZA + TROŠKOVI ISHODOVANJA VIZE
  • Ulaznice u muzeje i druge objekte od interesa
  • Individualne troskove

*Za putovnje vrijede posebni uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo, koji se razlikuju od Opštih u visini naknade u slučaju otkaza putovanja od strane putnika.

*Za otkaze do 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 50% iznosa putovanja.

*Za otkaze unutar 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 100 % iznosa putovanja.

*Putnici koji ne izmire cjelokupan iznos do 30 dana prije polaska na put, a najkasnije do 28.03.2017.smatrat će se da su odustali od putovanja i u tom slučaju agencija zadrzava 50 % uplačenog iznosa.

*Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.

 • Minimalna broj putnika, za ovaj aranzman je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo povećanja cijene aranžmana.
 • Ukoliko agencija otkaže putovanja, obavijest o otkazu putovanja ce saopčiti putnici najkasnije 15 dana prije

planiranog polaska.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku