BosnianEnglishArabic

TOSKANA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.04 - 16.04

TOSKANA 11.04.-16.04.2020.

6 dana Hotel BUS

Podijeli

TOSKANA

 Bologna – Firenca – Pisa – Lucca –  Cinque Terre

11.04.-16.04.2020.

-AUTOBUSOM IZ SARAJEVA-

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacio (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena.

Dan 1. (11.04.2020) – BiH

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima (20:00). Vožnja preko Visokog, Kaknja, Zenice, Doboja uz usputno prikupljanje putnika. Vožnja modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Zagreb-Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

Dan 2. (12.04.2020) –ITALIJA – MONTECATINI

Dnevna voznja kroz Italiju sa usputnim pauzama. Planirano dolazak u hotel je u poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.

Dan 3. (13.04.2020) –MONTECATINI – PISA – LUCCA – MONTECATINI

Doručak. Po dolasku u Pizu obilazak grada: Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odlazak u Luku, jednog od najljepših gradova Toskane. Obilazak historijskog centra grada : Duždeva palata, katedrala Sv.Martina, trg Amfiteatro, Pučinijeva  kuća… Nakon obilaska slobodno vrijeme do povratka za Montekatini. Povratak u Montekatini. Noćenje.

Dan 4. (14.04.2020)  MONTECATINI – FIRENCA – MONTECATINI

Doručak. Fakultativno: cjelodnevni izlet u Firencu, jedno od najvećih svjetskih umjetničkih središta. Po dolasku, razgledavanje središta grada (dio Unescove svjetske baštine) pješice u pratnji mjesnog vodiča (u trajanju oko tri sata): gotička crkva sv. Križa, Piazza del Duomo, Via dei Calzaiuoli, Piazze della Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia del Lanzi, galerija Uffizi, koja čuva najveću zbirku talijanskih renesansnih slika, Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno i najstariji sačuvani most u gradu, uzduž kojeg se nalaze, zlatarnice i suvenirnice)… Nakon slobodnog vremena slijedi transfer prema hotelu. Nocenje.

Dan 5. (15.04.2020)  MONTECATINI – CINQUE TERRE – MONTECATINI

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet  do “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurianske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stjenama (dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO). Jedinstven zbog svog spektakularnog položaja u nestvarnoj ljepoti pejzaža, bajkovito šarenim kućicama i do kraja 19.vijeka potpuno izolov  anog od ostatka svijeta. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stenovite obale do La Specie, gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mjesta Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. Naselje Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete  Margarite Antiohijske iz 13. vijeka u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najljepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. Ova statua je nastala početkom XX vijeka, kada je postala simbol Monterossa. Starim dijelom grada dominiraju ruševine zamka i odlikuju ga tipične uske srednjovijekovne ulice, carruggi, sa raznobojnim terasastim kućama. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje. Slobodno vrijeme u svakom od naselja. Povratak u hotel.

Dan 6. (16.04.2020) MONTECATINI – BIH

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i polazak prema BiH. Slijedi voznja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i BiH  sa usputnim pauzama prema potrebi grupe. Planirani dolazak u BiH je u kasnim vecernjim satima.

CIJENA: 359 KM za prvih 5 rezervacija

399 KM za ostale rezervacije

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

***OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJE EU***

 

Aranžman obuhvata:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
 • Smještaj u hotelu sa 3 * u Montekatini – 4 noćenja sa doručkom
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja – minimlano 25 prijava

Aranžman ne obuhvata:

 • PZO 12 KM (24 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
 • Obaveznu boravišnu taksu, plaća se na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete: Pisa i Lucca, Firenza, cinque Terre
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

Fakultativni izleti:

– Pisa i Lucca

– Firenza

– Cinque Terre

 

 

 

NAPOMENE:        

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • AIR LINE TOURS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.
 • Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja AIR LINE TOURS d.o.o. Sarajevo.
 • Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Pronađite nas na Facebooku