BosnianEnglishArabic

TURSKA-ISTANBUL

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

Katalozi

16.10 - 20.10

TURSKA ISTANBUL 16.10.—-20.10.

5 dana Hotel AVION

Podijeli

DOŽIVITE MAGIJU ORIJENTA

 

ISTANBUL U OKTOBRU

POLAZAK: 16.10. (Srijeda) 2019. godine iz Sarajeva. Let TK1022, vrijeme leta u 09:05 sati

POVRATAK: 20.10. (Nedjelja) 2019. god. iz Istanbula. Let TK1025, vrijeme leta u 19:20 sati

 1. Dan 16.10.2019. (Srijeda) SARAJEVO – ISTANBUL Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo u 07:00 sati. Priprema za let broj TK1022 (Turkish Airlines). Planirano vrijeme leta u 09:00 sati. Obrok i piće u avionu. Dolazak na Aerodrom Istanbul u Istanbulu planiran je u 11:55 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela 3*. Istanbul je savršen spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći…Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.

 

Noćenje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Dan 18.10.2019. (Petak) ISTANBUL – BOSFOR – EYUP Doručak. Odlazak do luke Eminonu. Ukrcavanje na brod. Vožnja brodom Bosforom u trajanju od dva (2) sata, uz asistenciju lokalnog vodiča na našem jeziku. Nakon vožnje brodom odlazak autobusom do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše Sokolovića i vidikovac Pjer Lotti. Nakon toga odlazak na Taksim uz slobodno vrijeme za šoping u Istikal ulici. Povratak u hotel sa Taksima u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativno – večera u restoranu sa orijentalnim programom, folklorom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Dan 17.10.2019. (Četvrtak) ISTANBUL – CITY TOUR

 

Doručak. Fakultativno polazak na panoramski razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija, Aja Sofija (bez ulaznice), Topkapi palata (bez ulaznica)…, Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 

 1. Dan 19.10.2019. (Subota) ISTANBUL – DOLMABAŠČE PALATA + CEVAHIR SHOPPING CENTAR

 

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno posjeta Dolmabašče palati, nekadašnjem administrativnom centru Otomanskog

 

carstva, i sopping centru Cevahir (www.istanbulcevahir.com.) jednom od najvećih sopping centara u gradu. Povratak u hotel. Slobodno poslije podne. Noćenje.

 

 1. Dan 20.10.2019. (Nedjelja) ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na bus transfer do aerodroma. Let Istanbul – Sarajevo planiran u 19:20 sati. Broj Leta TK1025. Obrok i piće u avionu. Dolazak u Sarajevo planiran je u 20:15 sati. Kraj usluge.

HOTEL USLUGA CIJENA DOPLATA ZA 1 / 1
HOTEL 3* 4 BB 459,00 KM 200,00 KM
Stari dio grada

 

Cijena uključuje:

 

Avio prevoz Sarajevo-Istanbul-Sarajevo (Turkish Airlines), obrok i piće u avionu, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu (stari dio grada), transfer aerodrom – hotel – aerodrom, pratilac grupe na našem jeziku koji će grupu dočekati na aerodromu u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

Aerodromske, sigurnosne i druge taxe u Sarajevu i Istanbulu 220,00 KM, obavezno medjunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe od 65 do 75 godina iznosi 20,00 KM), fakultativni izleti, ulaznice i drugi individualni i troškovi koji nisu uračunati u cijenu.

 

Plaćanje: po potvrdi rezervacije nepovratni avans 40% od ukupnog iznosa aranžmana (odnosi se na rezervaciju avio karte u skladu sa pravilima avio kompanije), ostatak iznosa 20 dana od polaska.

Napomena:

Cijene fakultativnih izleta su rađene na bazi minimalno 20 prijavljenih putnika i više.

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika moguće je povećanje cijene. Svi fakultativni izleti i posjete pažljivo su i posebno kreirani, imajući u vidu želju grupe za kulturno – istorijskim upoznavanjem sa Istanbulom, ali istovremeno cijeneći individualne interese grupe, kao i interes za šoping. U mogućnosti smo po zahtjevu grupe kreirati i druge izlete i posjete. Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste AIR LINE TOURS nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

 

Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

 

Napomena:

 

AIR LINE TOURS nije ovlašten i nije u mogućnosti da cijeni valjanost putnih isprava putnika prijavljenih za putovanje.

 

Svaki putnik odgovoran je za ispravnost svojih isprava.

Sa početkom 01.01.2015 godine za putnike koji putuju za Tursku, pasoš mora biti važeći najmanje 150 dana od dana ulaska u zemlju.

 

Sa potpisom rezervacije ili sa uplatom rezervacije (avansa) putnik je saglasan da prihvata opšte uslove o organizovanju putovanja AIR LINE TOURS, i samim time prihvata sve otkazne rokove i troškove otkaza koji su navedeni u opštim uslovima o organizovanju putovanja AIR LINE TOURS

 

Organizator putovanja AIR LINE TOURS nije odgovoran za eventualna kašnjenja letova pa tako i za kasniji dolazak u hotel.

 

Program rađen na bazi 35 putnika.

Dodatne informacije …

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku