BosnianEnglishArabic

VIJETNAM I KAMBODZA

POLAZAK IZ SARAJEVA

PUTOVANJA

08.10 - 20.10

VIJETNAM OKTOBAR

13 dana Hotel 3/4* AVION

Podijeli

HANOI – NIHN BINH – HALONG – SAIGON (HOCHIMINH) – CU CHI -MEKONG DELTA – PHNOM PENH – SIEM REAP – ANGKOR WAT

 

Termin: 08.10. – 20.10.2019 / 10 noćenja + 1 rani check in

 

Krenite u obilazak Vijetnama koji se nalazi na Indokineskom poluotoku, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Graniči na sjeveru s Kinom, na zapadu s Laosom i na jugozapadu s Kambodžom.  Glavni grad je Hanoi s gotovo 6,5 milijuna stanovnika, a imat ćete priliku I obići ga…Uživat ćete također i u prelijepim Vijetnamskim plažama u Halong zeljevu. Pored Vijetnama obići ćete I Kambodžu sa njenim glavnim gradom Phnom Penh, čuvene hramove Siem Reap I Angkor Wat.

 1. dan | 08.10. | SARAJEVO – DOHA – HANOI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja aviona. Podjela putne dokumentacije od strane pratioca putovanja, te prijava na let za Dohu na liniji QR 294 i polijetanje aviona u 12:35 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 18:45 sati po lokalnom vremenu. Slobodno vrijeme na aerodromu do polijetanja za Hanoi u 20:45 sati.

 1. dan | 09.10. | HANOI

Slijetanje u Hanoi u jutarnjim satima 07:35 sati. Sastanak sa predstavnikom lokalne agencije I transfer do hotela I rani check in.Doručak I odmor. U poslijepodnevnim satima predlažemo obilazak: posjeta hiljadama godina starom hramu literature – prvi univerzitet Vijetnama. Zatim slijedi posjeta starim dijelovima grada kako biste se upoznali sa životom loklanog stanovništva. Nakon obilaska prisustvovat cete I Water Pupet Show-u u Thang Long teatru. Water Pupet je tradicionalni show iz 11 stoljeća I potiče iz sela Vijetnama. Noćenje

 1. dan | 10.10. | HANOI – NINH BINH (ca 2 h vožnje) – HANOI

Nakon doručka u hotelu vožnja do Tam Coc I vožnja brodom kroz prelijepi  Ha Long zaliv on Land – prelijepi mirni predio okružen poljima riže. Nakon toga, posjetit ćemo Hoa Lu, nekadasnji vijetnamski glavni grad. Posjeta hramovima iz 17. Stoljeća. Povratak u Hanoi. Noćenje

 1. dan | 11.10. | HANOI – HALONG ZALIV (ca 3,5 h vožnje)

Nakon doručka u hotelu u 8:00 sati polazak ka Halong zalivu –  područje koje je pod zaštitom UNESCO-a, zaljev u kojem se nalaze preko 2.000 vapnenačkih stijena te ga čine “osmim svjetskim čudom”. Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na tradicionalni drveni čamac te početak krstarenja na kojem cemo provesti cijeli dan I noć. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo veliku špilju te uživati u predivnom panoramskom pogledu na zaljev Halong. Navečer će biti servirana večera. Po izboru možete poslije večere ici na pecanje. Noćenje na brodu.

 1. dan | 12.10. | HALONG ZALIV – HANOI – HOCHIMINH (SAIGON)

U ranim jutarnjim satima uživajte u izlasku sunca u Halong Bayu, mogućnost vježbanja Joge i Tai Chia. Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na brodu dok se vozite jedinstvenim prijedjelima Halon zaliva. Ručak na brodu. Nakon iskrcavanja idemo direktno na Noi Bai aerodrome na lokalni let za Hochiminh – nekadašnji glavni grad pod imenom Saigon. Po dolasku u Hochiminh sastanak sa lokalnim vodičem I transfer do hotela. Odmor I noćenje.

 1. dan | 13.10.| HOCHIMINH – CU CHI TUNELI – HOCHIMINH

Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na seosku stranu Vietnama  obilaskom  Cu Chi tunela – izgradjenih kada je počeo Vijetnamski rat između sjevera i juga. Ova zamršena mreža tunela prvo je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha.U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Hochiminh u poslijepodnevnim satima I po povratku obilazak grada: Palača ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. aprila 1975. Slijedi posjeta katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. U večernjim satima slobodno vrijeme za posjetu Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Povratak u hotel. Noćenje u Hochiminh.

 1. dan | 14.10. | HOCHIMINH – MEKONG DELTA – HOCHIMINH

Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga te razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča.Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi farma krokodila, te mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Pri povratku u Hochiminh stat cemo u bonsai vrtu My Tho. Povratak I noćenje u hotelu.

 1. dan | 15.10. | HOCHIMINH – SIEM REAP

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer na aerodrom radi lokalnog leta za  Siem Reap: turističko mjesto koje se nalazi uz veličanstveni „grad hramova“ Angkor Wat, dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan | 16.10. | SIEM REAP – ANGKOR WAT HRAMOVI

Nakon doručka predlažemo razgled Angkor Wata, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od hiljadu do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od  42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca sa vrha Pre Rup hrama. Povratak u hotel. Noćenje u Siam Reap.

 1. dan | 17.10. | SIEM REAP

Nakon doručka u hotelu obilazak Siem Reap-a. Iako je Siam Reap relativno mali grad, apsolutno je prilagođen turistima i u njemu ćete naći mnoštvo barova, restorana I prodavnica. Ovaj dan je rezervisan za istrazivanje Siem Reap-a. Obići ćemo:Banteay Srey I Banteay Samre hramove, Ta prohm, Neak Pean fontanu…U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na specijalnu večeru  sa Khmer Apsara plesnim show-om. Povratak u hotel. Noćenje u Siam Reap.

 1. dan | 18.10. | SIEM REAP – PHNOM PENH (ca 5 h vožnje)

Nakon doručka  odjava iz hotela te transfer autobusom za Phnom Penh – glavni grad Kambodže. Vožnjom do glavnog grada Kambodže imat ćete priliku da se upoznate sa brojnim mjestima I selima te tako steknete još bolji uvid u život lokalnog stanovništva. Pauze će se praviti u lokalnim selima. Po dolasku u Phnom Penh obilazak Kraljevske Palače, koja je također I sada dom kraljvskoj porodici. Također ćemo posjetiti I Nacionalni Muzej. Check in u hotel. Noćenje.

 1. dan | 19.10. | PHNOM PENH – DOHANakon doručka obilazak Choeung Ek memorijalnog centra gdje je stupa napravljena od 8000 ljudskih lobanja koje obiljezavaju ubijanja koja su se desila u period izmedju 1975 i 1979 godine. Posjetit ćemo I muzej genocida Toul Sleng. Nakon obilaska  transfer na aerodrom radi leta QR 971 za Dohu u 17:15 sati po lokalnom vremenu. Slijetanje u dohu u 23:40 sati.
  1. dan | 20.10. | DOHA – SARAJEVO

  Nastavak leta za Sarajevo u 07:10 sati. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:35 sati.

CIJENA ARANŽMANA:

HOTELI 3*/4 * CIJENA ZA REZERVACIJE DO 30.06. CIJENA ZA REZERVACIJE NAKON 01.07.
Minimalno 15 prijava 3.690 KM 3.790 KM
Minimalno 10 prijava 3.890 KM 3.990 KM
 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Hanoi – Phnom Penh –  Doha – Sarajevo sa uključenim aerodromskim taxama
 • Lokalne letove sa taxama (Hanoi – Saigon I Saigon – Siem Reap sa Vietnam Airline)
 • Smještaj u hotelima 3*/4* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • Svi transferi prema programu
 • Svi izleti prema programu sa ulaznicama – osim 1 fakultativnog izleta
 • Pratioca putovanja na engleskom jeziku od strane lokalne agencije
 • Pratioca putovanja
 • Troškovi organizacije putovanja
 • 1 večera + 1 ručak

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Doplatu za 1/1 sobu
 • Toškove vize za Vijetnam i Kambodzu – viza se dobiju po ulasku u zemlju i kosta 180 KM po osobi – obje vize – iznos je promjenjiv do dana ulaska u zemlju i ovisi o lokalnim pravilima.
 • Napojnice za lokalno osoblje (vodiči, hoteli, vozači…)
 • Obroke koji nisu navedeni, pića i lične troškove
NAČIN PLAĆANJA:  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju- SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE AIR LINE TOURS.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka putovanja turistička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje.

USLOVI OTKAZA:  Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40%storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:  Agencija zadržava pravo da u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu I raspoloživosti kapaciteta stajališta.

KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Pošalji upit

Ime i prezime

Email

Telefon

Poruka

Air Line Tours d.o.o za avio usluge i turizam

 •    Vladislava Skarića 6, Sarajevo

 •    Telefon: +387 33 550-380, 550-381

 •    Poslovni mobitel: +387 61 106-531

 •    E-mail: airline@bih.net.ba

 •    E-mail: airlinetours@bih.net.ba

 •  Radno vrijeme:

  Pon-Pet 09:00 -20:00
  Sub 09:00 -15:00

Partneri agencije

Pronađite nas na Facebooku